Diskuze

Rodiče chtějí od školy výchovu i klid, očekávání se podle průzkumu liší

Jedni chtějí dění ve třídách ovlivňovat, druzí hází veškerou odpovědnost na školy. Očekávání českých rodičů od škol se velmi různí, ale shodnou se na nutnosti vytváření vzájemných přátelských vztahů. Často chtějí také znát možnosti, jak mohou se školou na výchově spolupracovat. Vyplývá to z průzkumu společnosti IdeaSense.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Školní pomůcky by měla zajistit škola na své náklady. Mám následující zkušenost. Učitelka angličtiny si přála, aby rodiče obstarali dětem učebnici za 600 Kč. Během roku potom s touto učebnicí stejně s dětmi nepracovala. Pokud by školní pomůcky obstarávala škola, taková nehospodárnost by šla k tíží školy, nikoli k tíži rodin.

0 0
možnosti

P54e31t36r 47D64r14a94p19a85l

19. 9. 2019 10:39

u nás dokonce každá učitelka požaduje jinou učebnici...takže půlka třídy má jednu, a druhá jinou

0 0
možnosti
Foto

Na ZŠ mi lezlo na nervy, když jsem vždy na začátku roku musela běhat po všech čertech a shánět, co nám učitelky nadiktovaly. Jako by nešlo zaplatit škole, aby to koupila hromadně pro všechny žáky příslušných tříd najednou. Odpadlo by riziko, že nekoupím právě to pravé, co učitelky považovaly za ideální.

2 0
možnosti

Škola má vychovávat? Chápu, rodiče jsou líní starat se o svoje vlastní děti...To ovšem není problém školství.

2 0
možnosti

škola nemá co vychovávat, musí být zcela apolitická a nenáboženská (pokud je státní). Do školy by měl být ze zákona zakázán vstup (ve vztahu k žákům) všem politikům, neziskovým organizacím, náboženským společnostem.

3 0
možnosti

A59l63e76x 48M10a12c66h

4. 10. 2019 8:19

Škola vychovává, naprosto nevyhnutelně a přirozeně. Je lepší, když to dělá vědomě. Škola nemá být a ani nemůže být apolitická, ale nestranická. Nezisková organizace je třeba organizace pomáhající hendikepovaným dětem. Proč by nemohla do školy?

0 0
možnosti

A teď se chystá změna aby mezi školami nebyl moc velký rozdíl??? Nebylo to nahodou, že každá škola si svůj vzdělávací plán sestavuje sama? Aby se lišili a rodič/ dítě si mohli vybrat co jim vyhovuje? Takže návrat zpátky? Se to jako nepovedlo a teď když dítě školu mění tak je jinde ve výuce i chování a vadí to? Nebo jaký je důvod aby se srovnaly rozdíly?

1 0
možnosti

A86l85e11x 87M39a89c35h

4. 10. 2019 8:22

Školy musí plnit rámcový vzdělávací plán, který vytváří ministerstvo. Základní obsah výuky je tak daný. Školy mají volnou ruku ve způsobu výuky.

0 0
možnosti

Hodně se změnilo, je mnohem víc jedináčků, děti se nesmí uhodit (ani rodičem, ani učitelem). Za mlada jsem měl ze školy obrovský respekt a chodil jsem tam hrozně nerad, dneska mají děti ze školy srandu, ale chodí tam rády.

0 0
možnosti

Rodeče chtějí výchovu a klid, když se dítě dle názoru rodičů špatně učí tak je to vinou školy.

3 0
možnosti

Otázky o škole řidičům dětí ve veku 4 - 7 let...

0 0
možnosti

Učitelé by měli učit a ne vychovávat.....

10 2
možnosti

To těžko, když tam tráví často většinu dne

2 1
možnosti