Prostory kina v paláci Sevastopol jsou stále nevyužité

Nové Město - Prostory, v nichž v pražském paláci Sevastopol sídlilo stejnojmenné kino přejmenované později na Cinema Broadway, nemají stále žádné využití. Rozhodnutí o jejich programové náplni se však již blíží. "Máme více projektů na využití - od artkina až po zábavní centrum. Do konce roku z nich chceme vybrat seriózního a solventního zájemce," uvedl marketingový ředitel společnosti Africa Israel Investments Ognjeu Jakšič, která prostory kina spravuje. Hrubá rekonstrukce podzemních prostor je podle něj hotová a pokud by se s dokončovacími pracemi začalo hned po Novém roce, mohly by být nové prostory otevřeny ještě do prázdnin.

V tom, že v prosinci v protějším opraveném Slovanském domě zahájí provoz nové pražské multikino, nevidí Jakšič překážku. "Naopak - oba podniky by se mohly doplňovat," dodal.

Škody ve výši desítek miliónů korun utrpěla letos na podzim při požáru pivovaru v Korunní ulici společnost Praha Sen, která je stejně jako Evropa Sen dceřinou firmou AII. Nákladem 130 miliónů marek (2,3 miliardy korun) plánuje výstavbu jednoho z největších nákupních center Flora Plaza na Vinohradech. Další rozpracovanou aktivitou je investice tři milióny EUR (přes 100 miliónů korun) do mlýna v Holešovicích.

Dokončenými projekty AII v Praze jsou nákupní středisko Broadway, obchodní a kancelářské středisko v Evropské třídě, obchodní galerie Diamant v Maiselově ulici a kanceláře, sklady a obchody na Balabence, které si vyžádaly náklady v celkové výši téměř 13 miliónů EUR (455 miliónů korun).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video