Václav Moravec je na volbu nového generálního ředitele České televize opravdu

Václav Moravec je na volbu nového generálního ředitele České televize opravdu zvědav. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Pro Václava Moravce bude ctí, když ho mordparta z ČT vyhodí

  • 510
Moje budoucnost ve veřejnoprávní televizi je nejistá, naznačuje moderátor nedělního debatního pořadu Václav Moravec. Tentokrát v souvislosti s volbou jejího nového ředitele. Říká se, že kandidáti na tento post nabízejí politikům za jejich podporu i zrušení jeho pořadu.

"Snažím se věřit, že volba generálního ředitele není vztažena k jednomu z mnoha publicistických pořadů, které ČT vysílá," říká Moravec.

První kolo volby podle něj budí pochybnosti. "Rada ČT deklarovala, že bude kandidáty hodnotit podle předložených projektů a jejich zkušeností z médií. Jak je potom možné, že přede dveřmi zůstal takový kandidát jako Fero Fenič? Je to proto, že ho bohužel, nebo bohudík, nemá v mobilním telefonu uloženého šéf volebního výboru Sněmovny Václav Mencl?" ptá se Václav Moravec.

Právě poslanec Mencl vysvětloval svá soukromá jednání s vybranými kandidáty na post šéfa ČT tím, že je prostě měl v mobilu.

A jak se podle Moravce bude výběr ředitele vyvíjet dál? Nabízí se tři varianty. Zaprvé dojde k vyřazení silného kandidáta, favorita volby Petra Dvořáka."Favorité u nás končí špatně. Dvořák dopadne jako Fenič, protože má proti sobě nejsilnější frontu, nechtějí ho lobbisté, nechce ho konkurence, asi ho nebudou chtít ani politici," říká známý komentátor. 

"Pak tu bude snaha vybrat nekonfliktního kandidáta, který se dohodne s ostatními, provede dílčí změny. Ale pak nebude svobodný ve svém rozhodování. Tím kandidátem může být Hynek Chudárek," uvažuje dál.

"Nebo vyhraje člověk zevnitř, Roman Bradáč. To je Česká televize současnosti, není to žádná změna, kterou radní žádají," uzavírá. Ona "ČT současnosti" je podle Moravce management, který stojí za nepromyšlenými přesuny ve vysílacím čase.

"Zaměstnanci mu dali přezdívku mordparta. A pokud zvítězí mordparta, bude pro mě ctí být z České televize vyhozen."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video