Webové stránky televize R1

Webové stránky televize R1 | foto: Televize R1

Prima potichu spustila třetí program, moc o něm nemluví

  • 46
Prima potají spustila další celoplošný program R1. Diváci ho najdou na "adrese" Prima Cool, ale pouze dopoledne. Obsah dodává sedm regionálních studií komerční dvojky.

R1 funguje od včerejšího rána. "V programovém bloku je regionální zpravodajství, dramatická tvorba a akviziční seriály," řekla mluvčí televize Jana Kocová.

První blok tvoří regionální zpravodajství, druhý je složen ze zahraničních seriálů, mimo jiné i slovenského Paneláku, který se neuchytil na "velké Primě". "K programové skladbě se nyní ještě vyjadřovat nebudeme," podotkla mluvčí.

Co je R1

R1 je síť regionálních televizí sdružených pod hlavičkou Primy, která se v této podobě zrodila loni v září. Patří do ní liberecká televize Genus, Lyra z Ústí nad Labem, mostecký Dakr, Vřídlo z Karlových Varů, Zak z Plzně, jihlavská Vysočina a olomoucká Morava.

Prima spustila R1 jen čtyři dny před vypršením licenčních podmínek a v multiplexu 2 na místě, které už několik týdnů patří kanálu Prima Cool.

V minulosti přitom avizovala spuštění stanice zaměřené na ženy s pracovním názvem Prima klub. - čtěte více o televizi pro muže a pubertální mládež

R1 vysílá každý pracovní den o šesti hodin od rána do jedenácti dopoledne. Poté je hodina pauza a v poledne začíná vysílat Prima Cool. "Za program nové televize je odpovědný stávající management FTV Prima," podotkla mluvčí Kocová.

Prima klub prý stále žije

Vznik televize umožnila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která vyhověla žádosti Primy o změnu licenčních podmínek Prima klubu. Ta podle Digizone.cz spočívala v úpravě programu a také názvu stanice.

"Ekonomicky nejpragmatičtější je využít prostoru, který stejně už platíme, to znamená vysílání Primy Cool," řekl nedávno Lidovým novinám ředitel Primy Marek Singer.

Mluvčí televize tvrdí, že projekt plnoformátové televize pro ženy není u ledu. "Ještě se rozhodujeme," řekla Jana Kocová.

Programy Prima Cool a R1 jsou dostupné s použitím digitálních televizorů, případně takzvaných set top boxů, které digitální signál převádějí pro starší typy televizorů na analogový.

Analogově nyní vysílá v části České republiky pouze hlavní program, například na většině území Prahy už ale analog i v případě Primy digitální vysílání nahradilo.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video