Při srážce dvou výletních autobusů se zranilo jedenáct dětí

  • 55
V Praze-Hostivaři se srazily dva autobusy s dětmi, které cestovaly na školu v přírodě. Jeden z řidičů nestihl včas dobrzdit před křižovatkou a narazil do kolegy jedoucího před ním. Deset dětí utrpělo lehčí poranění, jednoho chlapce odvezla sanitka do nemocnice s tržnou ránou na hlavě.

Výletní autobusy vezly děti z Prahy na školu v přírodě na Jičínsko. Oba vozy jely společně těsně za sebou. Když před prvním autobusem zastavilo osobní auto, řidič musel prudce zastavit. Druhý ale už nestačil dobrzdit a zezadu do něj narazil, zjistil na místě reportér iDNES.tv.

Alexandr Pícha . foto: iDNES.tv
. Spusť video

Srážka dvou školních autobusů

Nehoda se stala u stanice metra Depo Hostivař na křižovatce ulic Černokostelecká a Sazečská. "Informaci o dopravní nehodě dvou autobusů přijal operátor tísňové linky v 11:32," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Brožová.

"Deset lehce zraněných dětí s pohmožděninami a odřeninami ošetřila záchranná služba na místě, poté je pro jistotu převezla do tří pražských nemocnic, aby vyloučila vnitřní zranění. Děti byly ošetřeny ve vinohradské nemocnici, Thomayerově nemocnici a v nemocnici na Bulovce," řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

"Chlapec s tržnou ránou na hlavě jel do nemocnice okamžitě," uvedla Brožová.

Dopravní policisté Černokosteleckou ulici uzavřeli a dopravu kvůli vyšetřování odkláněli až do odpoledne.

"Hasiči na místě nezasahovali," řekl iDNES.cz bez dalších podrobností mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Míru zavinění nehody policie i nadále vyšetřuje.

Nehoda autobusů na Černokostelecké
Zdroj: mapy.idnes.cz, © PLANstudio


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue