I Einstein měl nejdřív trojku z fyziky, povzbuzoval Zeman svou stranu

  • 85
Povzbudit Stranu práv občanů, jímž je čestným předsedou, přišel do hotelu na okraji Prahy prezident Miloš Zeman. „I Einstein měl nejdřív trojku z fyziky,“ řekl delegátům setkání strany, která ještě nedávno v názvu měla i jeho jméno. „Není dobré vázat stranu na funkci prezidenta, strana musí vyrůstat zezdola,“ zdůraznil.

Ostuda by podle něj byla, kdyby strana do voleb vůbec nešla. „Nejde o to, zda v senátních nebo komunálních volbách vyhrajete, nebo prohrajete. I prohra může být důstojná a vítězství je o to sladší,“ řekl Zeman.

„Chtěl bych blahopřát devíti statečným,“ uvedl prezident a čestný předseda SPO. Devíti statečnými myslel kandidáty strany v doplňovacích volbách do Senátu, z nichž největší šanci má zřejmě František Čuba, bývalý šéf zemědělského družstva Slušovice a nyní krajský radní ve Zlínském kraji.

Strana práv občanů je ve dvou krajských koalicích. Právě na Zlínsku a také v Pardubickém kraji. Bez ohledu na to, jak dopadnou letošní komunální a senátní volby, očekává, že v dalších krajských volbách strana dopadne ještě lépe. V komunálních volbách bude SPO kandidovat ve 105 městech a obcích, oznámila strana při sobotním setkání v Praze.

Génius propadlík

Opravdu Einstein propadl z matematiky? Ne, maturoval s šestkami

Albert Einstein navzdory tomu, co se povídá, v matematice i fyzice exceloval.

Zemanovo jméno před časem na jeho přání zmizelo z původního názvu strany Strana práv občanů Zemanovci. Nedlouho poté, co pro stranu katastrofálně dopadly předčasné volby do sněmovny. A to přesto, že do nich strana nasadila hned několik členů vlády Jiřího Rusnoka, kterou Zeman jmenoval navzdory politickým stranám (kolik z bývalých ministrů je jeho poradci, čtěte zde).

"Prožili jsme těžkou porážku a z každé porážky se člověk něco naučí,“ věří Zeman. „Žák, který u jedné zkoušky propadl, koneckonců i Einstein měl trojku z fyziky, se může stát nositelem Nobelovy ceny,“ řekl členům Strany práv občanů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video