Bývalý ministr vnitra za ODS, v současnosti vlivný právník Ivan Langer.

Bývalý ministr vnitra za ODS, v současnosti vlivný právník Ivan Langer. | foto: Ladislav Křivan, Tilen Vajt, Jiří PitrofMAFRA

Premiérův přítel, právník Pokorný, slavil v Rudolfinu. Přišel Langer i Singer

  • 33
Velkolepou oslavu uspořádala v úterý večer v pražském Rudolfinu advokátní kancelář Radka Pokorného. Slavit s mužem, jenž má blízko ke špičkám ČSSD a především premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, přišli jak současní, tak i bývalý politici a lidé z byznysu.

Pokorný, ač patří mezi nejvlivnější advokáty v zemi, se snaží držet spíš v pozadí. Ve stejném duchu se konala i párty, která se coby koncentrace moci a vlivu, konala jen v galerii Rudolfina. Hosté na ni přicházeli nenápadně vchodem od Vltavy.

Kdo všechno na oslavu dorazil? Z bývalých politiků budil asi největší pozornost někdejší ministr vnitra Ivan Langer. Muž, jehož jméno figuruje v korupční kauze Vidkun, tu našel společnou řeč třeba s někdejším ministrem spravedlnosti a současným předsedou vyšetřovací komise pro okolnosti policejní reformy Pavlem Blažkem.

Ve vybrané společnosti se po delší době ukázal i Marek Šnajdr, známý z takzvané kauzy politických trafik. Pobavit se do Rudolfina se však přišel i stínový ministr dopravy ČSSD Jan Birke. Z byznysmenů dorazil zase třeba spoluzakladatel a spolumajitel investiční skupiny Penta Investments Marek Dospiva.

Na akci u Vltavy dorazilo odhadem na dvě stě lidí. Jako poslední z Rudolfina odcházel oslavenec Radek Pokorný. A jak jinak než nenápadně. Zatímco ostatní odvážely luxusní limuzíny, on se vydal domů ulicemi Prahy pěšky.

Křišťálová Lupa 2016

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video