(ilustrační snímek) | foto: Jan Pešek, MF DNES

Pracovní týden bude studený, jarní teploty přijdou opět až v sobotu

  • 2
Stejně jako před týdnem přichází po víkendu ochlazení, v pondělí bude na řadě míst v Česku vítr i pršet. Ve vyšších polohách může i sněžit. Další dny pak budou ve znamení teplot maximálně do 10 stupňů. Směrem k víkendu se bude opět oteplovat, v závěru týdne může být až 18 stupňů.

„Směrem k víkendu budou teploty stoupat a maximální hodnoty budou v sobotu kolem 15 °C. Na začátku dalšího týdne se opět ochladí,“ doplnil meteorolog Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí bude oblačno až zataženo, v Čechách přechodně až polojasno. Postupně se na většině území objeví přeháňky, nad 500 metrů mohou být sněhové. V Čechách můžeme ojediněle očekávat bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C. Na jižní Moravě může být až 13 °C, v
1 000 m na horách zase jen kolem nuly. Místy může foukat vítr až s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách až 25 m/s (až 90 km/h).

V noci na úterý bude většinou oblačno, ojediněle se vyskytnou smíšené či sněhové přeháňky. Teploty klesnou na +2 až -2 °C.

V úterý přes den můžeme čekat proměnlivou oblačnost s ojedinělými přeháňkami, nad 500 m mohou být sněhové. Teploměr ukáže 5 až 9 °C, místy může foukat vítr s nárazy kolem 15 m/s.

Ve středu bude oblačno až zataženo, jen místy přechodně polojasno. Místy se objeví přeháňky nebo občasný déšť, ve vyšších polohách mohou být srážky sněhové. V noci bude +2 až -2 °C, přes den pak 6 až 10 °C.

Ve čtvrtek očekáváme zataženo až oblačno, místy se slabými přeháňkami nebo deštěm. Ve vyšších polohách může i sněžit. Postupně ustanou srážky a částečně i oblačnost. V noci teplota klesne na 4 až 0 °C. Denní teploty pak budou mezi 8 až 12 °C.

V pátek bude zpočátku oblačno, postupně polojasno až skoro jasno. Jen ojediněle se objeví slabé přeháňky, nad 1 000 m sněhové. Přes noc bude 4 až 0 °C, ve dne naměříme 9 až 13 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá jasno až polojasno, postupně oblačno až zataženo a místy přeháňky, na horách i sněhové. Noční teploty se budou pohybovat mezi +4 až -1 °C. Ve dne teploty stoupnou na 13 až 18 °C, v závěru období 7 až 12 °C.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video