(ilustrační snímek) | foto: AP

Od pátku nás čekají mrazivé noci a rána, teploty spadnou k minus deseti

  • 37
Čtvrtek bude podle meteorologů poslední den v tomto týdnu, kdy se teploty budou držet nad nulou. Přes den bude až osm stupňů. Od pátku se bude opět ochlazovat, denní teploty se budou držet kolem nuly, v noci ale mohou místy klesnout až k minus deseti stupňům. Bude také sněžit, ne však tolik jako v minulých týdnech.

Meteorologové očekávají, že od pátku k nám začne proudit od severu studený vzduch, který přinese ochlazení a od víkendu se očekávají teploty spíše pod nulou.

„Další dny už budou mrazivé s ranními teplotami většinou od -5 do -10 °C a odpoledními slabě pod nulou nebo nejvýše kolem nuly. Místy se bude vyskytovat sněžení, ale zdaleka nebude tak intenzivní, jako bylo na horách v minulých dnech,“ uvedl František Šopko z ČHMÚ

Ve čtvrtek bude v ranních hodinách místy polojasno, přes den se očekává spíše oblačno až zataženo. Od severozápadu se v Čechách v polohách nad 800 m přidá místy déšť, na Moravě a ve Slezsku bude pršet jen ojediněle až k večeru. V místech nad nad 400 m bude od severozápadu přicházet ve večerních hodinách sněžení. Teploty vystoupají na 4 až 8 °C, v 1 000 m na horách bude kolem nuly. 

V noci na pátek bude spíše zataženo, místy se objeví déšť, který postupně ve všech polohách přejde ve sněžení. Během noci teploty klesnou na 1 až -3 °C a ojediněle se bude tvořit náledí.

V pátek se očekávají místy sněhové přeháňky, na horách bude sněžení četnější. Odpoledne budou srážky ustávat a bude ubývat i oblačnosti. Teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3°C, na jihovýchodě až na 5 °C

V sobotu bude podle podle předpovědi většinou polojasno, během dne bude od jihozápadu přibývat oblačnost. Ojediněle se může objevit slabé sněžení. Přes den se očekávají teploty mezi -3 až 1 °C. V noci klesnou na -4 až -8 °C, v místech, kde napadne sněhová pokrývka, mohou klesnout až na -10 °C.

V neděli bude obloha zatažená, vyjasní se hlavně na horách. Může se objevit slabé sněžení, oblačnost bude postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty budou -3 až 1 °C, nejnižší noční -3 až -7 °C. Při vyjasnění a sněhové pokrývce může ojediněle být až kolem -10 °C.

Pondělí přinese polojasno až skoro jasno, místy se objeví slabé sněžení. Denní teploty se budou pohybovat mezi -3 až 1 °C, v noci teploty klesnou na -5 až -9 °C, při sněhové pokrývce může být až kolem -11 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpokládá, že bude spíše zataženo až oblačno s občasným slabým sněžením. Přes den bude -3 až 2 °C, v noci -4 až -9 °C.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video