O víkendu sice bude poměrně jasná obloha, ale teploty vystoupí maximálně na třiadvacet stupňů (ilustrační foto).

O víkendu sice bude poměrně jasná obloha, ale teploty vystoupí maximálně na třiadvacet stupňů (ilustrační foto). | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Další vedra zatím nepřijdou, o víkendu bude kolem 20 stupňů

  • 13
Polojasnou oblohu a teploty kolem dvaceti stupňů nabídne počasí ve zbytku týdne. Déšť a bouřky se objeví jen ojediněle. Teploty porostou zhruba v polovině příštího týdne.

Ve čtvrtek bude zpočátku jasno až polojasno, během dne převážně oblačno, ojediněle i s bouřkami. Od severozápadu se místy objeví přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni, na jihovýchodě Moravy vystoupí až k 26 stupňům. Foukat bude vítr o rychlosti 2 až 5 m/s, uvádí Miloš Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu. 

Polojasno bude i v pátek. Při zvětšené oblačnosti zejména na severu území ojediněle zaprší, ráno někde padnou i mlhy. V noci bude sedm až jedenáct stupňů, přes den 19 až 23 stupňů. Vát bude vítr o rychlosti 2 až 5 m/s.

Podobné počasí vytrvá i v sobotu, kdy bude polojasno, během dne až oblačno a místy přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi sedmi až jedenácti stupni, denní mezi 18 až 22 stupni. Foukat bude vítr o rychlosti 3 až 6 m/s.

neděli bude polojasno nebo skoro jasno, během dne až oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. Noční teploty zůstanou stejné jako v sobotu (7 až 11), denní se ustálí na 19 až 23 stupních. Vát bude vítr o rychlosti 2 až 5 m/s.

Polojasnou oblohu a občasné přeháňky meteorologové očekávají i ve svém výhledu na pondělí až čtvrtek. V půli týdne přibude oblačnosti i srážek. V noci teploměr ukáže zprvu sedm až jedenáct, později deset až čtrnáct stupňů. Během dne bude 20 až 24 stupňů, postupně rtuť vystoupí na 23 až 27 stupňů Celsia.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue