Září bude v Česku ve znamení babího léta.

Září bude v Česku ve znamení babího léta. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Září bude ve znamení babího léta, teploty mohou vyšplhat až k 28 °C

  • 28
Předpověď počasí na první měsíc školního roku slibuje babí léto se vším všudy. Meteorologové očekávají, že září bude teplotně nadprůměrné a srážkově naopak podprůměrné, nechystají se ani žádné extrémní teplotní výkyvy.

Během první zářijové dekády bude převládat polojasné počasí. Na většině území ale meteorologové počítají s občasným deštěm nebo přeháňkami, a to hlavně na začátku a uprostřed dekády. Ráno se ojediněle mohou objevovat i mlhy.

Poslední prázdninový víkend bude oblačno až zataženo, hlavně v sobotu. Srážek by mělo postupně ubývat, ani v neděli se však Česku nevyhnou deště nebo přeháňky, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Začátkem příštího týdne se oteplí, na jihovýchodě Moravy by mohlo být první a druhý školní den i kolem 29 °C.

Na celém území by nejvyšší denní teploty první zářijový týden mohly vystoupat až ke 28 stupňům, v dalších dnech spadnou na 17 až 22 °C.

Začátkem druhé dekády, tedy od 11. do 20. září by mělo být opět polojasno, oblačno pak jen přechodně. Místy se mohou vyskytnout přeháňky nebo deště. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 23 stupni, přechodně by mohlo být až kolem 27 °C.

Na konec září, tedy období od 21. do 30. září, meteorologové předpokládají i nadále převážně polojasné počasí, při zvětšené oblačnosti by mohlo ojediněle pršet. Nejvyšší denní teploty se budou většinou opět pohybovat mezi 17 až 23 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video