ilustrační snímek | foto: AP

O víkendu si vychutnáme jarní počasí, pak ale zpátky do zimních kabátů

  • 12
Příroda nám v příštích dnech nachystá počasí jako na houpačce. Zatímco o víkendu bychom si mohli vychutnat krásných jarních 17 stupňů, po neděli budeme znovu potřebovat zimní bundy a kabáty. Ochlazení doprovodí i sněhové srážky.

„Po zbytek tohoto týdne se bude oteplovat. Za občasně střídajícího slunečního svitu a mraků minimální teploty postupně vystoupí nad bod mrazu, maximální k hodnotám kolem 15 °C,“ uvedl meteorolog Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, zpočátku na severozápadě a západě Čech zmenšená oblačnost. Nejvyšší teploty 9 až 13 °C, v 1 000 m na horách kolem 4 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na jihozápadě a západě čerstvý 4 až 9 m/s.

V noci na pátek bude polojasno až oblačno. Nejnižší teploty +3 až -1 °C (na severovýchodě až -3 °C). Slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

V pátek přes den bude polojasno. Nejvyšší teploty 12 až 16 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V sobotu bude polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Na neděli předpovídají meteorologové oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 1 000 m, postupně od severozápadu nad 500 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C, na jihovýchodě až 14 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 5 m/s.

V pondělí čekejme zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Meteorologové ve vyhlídce počasí od úterý do čtvrtka předpovídají pokračující charakter zimního rázu počasí. Bude polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, ke konci období srážky místy a v nižších polohách i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty -2 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, ke konci období až 7 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video