ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Slavomír Kubeš, ČTK

I nadále bude spíš sychravo, výrazněji se ochladí až o Vánocích

  • 1
I příští dny budou podmračené a sychravé. Teploty pod nulu budou teploty klesat pouze v noci, a to jenom do minus 1 stupně Celsia. Přes den bude 2 až 6 stupňů. Ojediněle se objeví mlhy, které mohou být mrznoucí. Výrazněji ochladit by se mělo o Vánocích.

„I v dalších dnech k nám bude proudit teplejší vzduch od jihozápadu a projeví se hlavně na horách a pak taky v závětří hor jako je Frýdlantsko, Jesenicko nebo oblast Pošumaví. Tady může teplota vystoupit až na 7 °C, na začátku příštího týdne i na 9 °C,“ uvedla meteoroložka Marie Odstrčilová.

Více na Počasí iDNES.cz

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, ojediněle mrholení a mlhy, od vyšších poloh mrznoucí. Zpočátku ojediněle, postupně místy polojasno, hlavně na horách. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

V noci na pátek bude většinou zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, které mohou být i mrznoucí. Na horách místy, jinde ojediněle polojasno. Nejnižší teploty +3 až -1 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

I páteční den přinese většinou zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení, ráno i mrznoucí. Místy mlhy, ráno i mrznoucí. Na horách místy, jinde ojediněle až polojasno. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, při mlze kolem 2 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 3 m/s.

V sobotu očekáváme většinou zataženo nízkou oblačností, ojediněle zejména na Moravě mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, i mrznoucí. Na horách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V neděli bude většinou zataženo nízkou oblačností, ojediněle zejména na Moravě mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, i mrznoucí. Na horách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na západě slabý proměnlivý do 3 m/s.

V pondělí bude většinou zataženo, ojediněle déšť nebo mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, zejména na Moravě. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Zataženo až oblačno, zpočátku místy mlhy. Místy, postupně na většině území občasný déšť, zpočátku ojediněle mrznoucí. V závěru období na horách sněžení. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C, v Čechách místy až 9 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video