ilustrační snímek | foto: AP

O víkendu bude zataženo a deštivo, přeháňky ustanou až příští týden

  • 30
Konec týdne bude ve znamení dešťů a zatažené oblohy. V pátek a v sobotu teplota nepřekročí 22 stupňů, ráno se mohou objevit i mlhy. Přestože v pondělí teplota stoupne až na 29 stupňů, ojedinělé přeháňky budou pokračovat. Vyšší teploty meteorologové očekávají až v závěru příštího týdne.

„Klasické středoevropské léto s častým střídáním deštivého a slunečného počasí a teplotami většinou vzdálenými tropické třicítce, které letos zažíváme, bude pokračovat. Dnešek bude ve znamení velké oblačnosti a přeháněk, k večeru dorazí na jihozápad Čech i trvalejší déšť,“ uvedla meteoroložka Jana Hujslová. 

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, postupně většinu území zahalí přeháňky nebo déšť. Na severovýchodě země se mohou vyskytnout ojediněle i bouřky. Večer se oblačnost začne trhat a přechodně může být i polojasno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 stupni. 

Více na Počasí iDNES.cz

V noci na pátek meteorologové očekávají oblačno až zataženo, postupně bude místy polojasno s možností mlhy. Mohou se objevit i přeháňky nebo déšť, který bude na jihu trvalejší. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 stupňů.

V pátek přes den hydrometeorologický ústav předpokládá oblačno až zataženo, ráno bude místy polojasno s ojedinělými mlhami. Kromě severozápadu se na většině území během dne objeví přeháňky a výjimečně i bouřky. Teploměr přes den naměří mezi 17 až 21 stupni. 

V sobotu bude opět oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Řidiči by si měli ráno dát pozor na ojedinělé mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 stupni, nejvyšší denní teploty nepřekročí 22 stupňů. 

Ani neděle nebude výjimkou. Hydrometeorologický ústav předpovídá oblačno až zataženo. Místy se objeví déšť, přeháňky i bouřky. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí 15 až 11 stupňů. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 21 až 25 stupňů, v Čechách místy může být až 27 stupňů. 

V pondělí bude většinou polojasno s ojedinělými přeháňkami, postupně však začne oblačnosti přibývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 stupni. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 24 až 29 stupňů. 

Od úterý do čtvrtka meteorologové předvídají zpočátku oblačno s dešti, postupně se však vyjasní a srážky budou ojedinělé. Nejnižší noční teploty budou mezi 16 až 12 stupni, postupně teplota klesne na 12 až 8 stupňů. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 25 stupni, v závěru příštího týdne se mohou místy vyšplhat až na 27 stupňů.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video