Bouřková mračna | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Česko odpoledne zasáhnou silné bouřky, varují meteorologové

  • 69
Zejména východní část České republiky dnes odpoledne zasáhnou silné bouřky. Ojediněle se při nich mohou vyskytnout přívalové srážky s úhrny kolem 30 milimetrů, krupobití a nárazy větru o síle 70 až 90 kilometrů v hodině. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav ČHMÚ. Zároveň zrušil výstrahu před nebezpečím vzniku požárů.

„Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry se středem nad Německem, která bude zvolna postupovat dále k východu,“ uvedli meteorologové z ČHMU

Aktuální výstraha před silnými bouřkami platí od 12:00 do 21:00 pro kraje  Moravskoslezský, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Královéhradecký, Pardubický, Prahu, Vysočinu a části Libereckého a Středočeského kraje.

Přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa a sklepy. Lidé by také kvůli nárazovému větru měli zajistit dveře, okna nebo zahradní nábytek a dát si pozor například na padající větve.

Počasí bylo tématem pořadu Rozstřel (06/2018)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video