Ilustrační snímek. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Konec týdne bude teplý, doprovodí ho však bouřky a přeháňky

  • 1
Bouřkové počasí s přeháňkami vydrží až do začátku příštího týdne. Teploty však budou i v následujících dnech vysoké, v neděli se mohou vyšplhat až na 29 stupňů. Od poloviny příštího týdne se mírně ochladí, teploty se ale přesto budou pohybovat kolem dvaceti stupňů.

„Nad střední Evropou se bude udržovat nevýrazné tlakové pole s teplým a vlhkým vzduchem. V neděli postoupí nad Německo tlaková níže a ovlivní počasí u nás. V dalších dnech se bude nad střední Evropou udržovat oblast nízkého tlaku vzduchu,“ uvedla Milena Ferebauerová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ráno se místy objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Ojediněle, na východě postupně místy, čekejme přeháňky, odpoledne a večer i bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 24 °C, v tisíci metrech na horách kolem 16 °C.

V pátek meteorologové předpovídají oblačno až zataženo, zpočátku místy a zejména v noci i polojasno. Ojediněle, postupně na většinu území dorazí přeháňky. Místy se objeví bouřky, které budou ojediněle intenzivní, provázené přívalovými lijáky, kroupami a nárazy větru. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají na 20 až 25 °C.

V sobotu bude většinou oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle, postupně na většině území budou přeháňky. Místy také čekejme bouřky, ojediněle intenzivní. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 23 až 27 °C.

V neděli odborníci očekávají oblačno až polojasno. Zpočátku ojediněle, během dne místy se objeví přeháňky a bouřky, které budou i intenzivní. Nejnižší noční teploty budou 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C.

V pondělí bude oblačno až polojasno. Zpočátku ojediněle, během dne místy dorazí přeháňky a bouřky, i intenzivní. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají na 23 až 27 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpovídá převážně velkou oblačnost, jen přechodně polojasno. Na většině území meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty budou 16 až 11 °C, nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C.

Krupobití potrápilo Česko už na začátku týdne. Podívejte se na úterní záběry:

24. května 2016


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video