Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jak je to s očkováním dětí. Janečkovy názory sdílejí i někteří odborníci

Matematik a miliardář Karel Janeček vyvolal svým proslovem zaměřeným proti očkování dětí velké kontroverze. Mnozí lidé včetně odborníků ho ostře kritizují, jiní však jeho postoj sdílejí. Janeček přitom obecně očkování zbytku populace podle svých slov naopak podporuje a neřadí se tak do „antivaxerského“ tábora.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mať dieťa, tiež zvažujem, ci by to bolo pre neho prisnosne. Hlavne by ma zaujímalo, aké veľké je riziko nejakých trvalych následkov pri prekonaní. Poprípade, či by moje dieťa nenakazilo moju (hypoteticky) chorú mamu.

Jeden prípad z mojho bezprostredneho okolia do diskusie: chodievam testovať PCR a kolegyňa, cca 25, (robí na plný úväzok ako zdravotná sestra) sa mi zverila, že ešte v dobe pred očkovaním mala stredne tažký priebeh covidu, zapal srdcového svalu, a ako následok jej ostala arytmiu, pre ktorú jej robili (zatiaľ nie velmi úspešný) zákrok na srdiecku

0 0
možnosti

T53o78m 40P82á18l59e31k

28. 11. 2021 21:47

Nechte děti na pokoji. Těm nic nehrozí. Roznáší to očkovaní netestovaní a ohrožují sami sebe. Nad 60+ kdo není očkovaný jen ničí ostatním životy. Nicméně respektuji a ctím jejich dobrovolné rozhodnutí, ale netrestejme za to děti. To že jsou plné nemocnice 60+ jak z řad očkovaných tak neočkovaných a doktoři padají na hubu je fakt, ale bylo už hůře, pořád to není válka a děti neumírají. Máme armádu (státní zaměstnance) čítající desetitisíce pracovníků co se válejí někde v kasárnách, tak je můžeme využít pro pomoc (dočasnou) v nemocnicích.

0 0
možnosti

Aj deti ho dost roznasaju podľa mna, bohužiaľ. My sme testovali dva-tri týždne pred vypuknutím tejto vlny, čo tu na SVK máme, tak 30% detí každý deň. A veľa ich bolo pozitivnych. Teraz uz testujeme ich starych rodičov a rodicov :-(

0 0
možnosti

O58t32a 19S57a53l97y84k

26. 11. 2021 21:41

USA i EMA posvětily očkování od 5 let. To je třeba respektovat. Toto rozhodnutí ja podloženo ročním sledováním vývoje pandemie, chováním covidu, nejlepšími vědeckými kapacitami světa. Ostatní jsou bludy. Dokud tu bude kdejaký jouda s vysokou školou života vykládat o hrůzách očkování, ať je to popelář nebo premiér země, patří ignorovat a zbavit funkce. Jinak se z téhle patálie nedostanem a lidé budou nadále umírat zbytečně.

Testování neléčí, je nutno se proočkovat. Tečka.

1 2
možnosti

Proočkovanost dětí, nijak neovlivní úmrtnost. Pro lidi pod 20 let covid nepředstavuje větší problém, než koupání v bazéně, viz statistiky. Ta starost o to, jestli jim očkování víc neublíží než prospěje je na místě, protože u nich je přínos 00 nic a očkování je zátěž.

Umírají zejména lidé nad 70 let.

Jinak pan Janeček se na to dívá skrz statistiky a ty jsou u dětí o víc jak 2 řády lepší (hospitalizovaní, či na JIP) než u seniorů. Škoda, že nikdo nemluví o seniorech, domovech pro seniory atd., kde je množství potencionálních obětí.

1 0
možnosti

O77t34a 68S31a23l93y17k

26. 11. 2021 21:33

Není odborník, který sdílí bludy.

0 0
možnosti

Matematik a miliardář se vyjadřuje k něčemu, čemu nejspíš moc nerozumí. Peníze nedělají z nikoho odborníka. Jeho názory mu neberu, ale proč jim dávat takovou publicitu? Když se ukáže, že nemá pravdu, neponese za nic odpovědnost.

6 4
možnosti

Z96d30e75n84e93k 70V16r30b26a

26. 11. 2021 2:37

Tak to neponese žádný politik. I popelář má reálně větší odpovědnost než současná vláda. Ta beztrestně odejde a po nás potopa. Matematik a miliardář má pravdu - očkovat děti s nevyvinutým imunitním systémem kvůli nezodpovědným dospělým co se odmítají naočkovat je zhovadilost. A přesně k tomudle vláda rodiče tlačí. S dospělými nehnou, ale dětem co chtějí na tábory, kroužky a dnes i paradoxně do školy tu vakcínu rádi píchnou. Nejspíše jim to nepomůže ale možná když se obětují zachrání nějakého nezodpovědného dospělého. Nejlepší by bylo nechat lidi žít. Ale každý neočkovaný jedinec by si musel zaplatit svoji léčbu a to předem. A kdo by na to neměl, ať si klidně kašle na vozíku před patologií.

3 3
možnosti

Děti mají většinou tendenci soudit svoje rodiče. Nezapomeňte na to.

0 0
možnosti

Kdo sáhne na mé děti, má krompáč v hlavě.

5 2
možnosti

Očkování dětí není "na pořadu dne". Až budou očkovaní všichni kterých se to týká především (uznávám věkovou hranici cca 40+), tak potom se ukáže, že buď problém s covidem skončí, anebo že očkování to stejně nevyřeší, tím méně pak očkování dětí. Sám jsem očkovaný a jsem zastáncem očkování proti covidu. Janečkův proslov jsem neslyšel, ale podle toho co se zde píše, tak máme asi podobný názor.

1 0
možnosti

Jsem samozřejmě pro očkování dospělých. Sám jsem očkován.

Ale očkovat děti jen proto,aby to neroznášely,je nepřípustné.

Zbláznili jste se?

6 1
možnosti

Pohled ze Skandinavie - absurdni situace v Cesku.

Na strategii boje proti Covidu vsude na svete pracuji tymy odborniku. Virus se v prubehu doby meni, mutuje a stale necim prekvapuje i odborniky s celozivotnimi zkusenostmi v oboru.

Proto je zde ve Skandinavii ta opatrnost ve vyjadrovani pro verejnost. Odbornici vnitrne diskutuji a maji jiste protichudne nazory. Ale jejich doporuceni jsou vysledkem shody. Mluvi k verejnosti stejnym hlasem. Nezastiraji, ze spousta veci neni jasna a ze virus prekvapuje. Napr, nezastirali potrebu posilujici 3 davky pred zimni sezonou, kdy je virus agresivnejsi. Nezastiraji, ze nelze vyloucit vznik nove mutace, ktera muze byt agresivnejsi pro mlade lidi a deti, nebo ze agresivnejsi forma viru muze po nejake dobe po ockovani prolomit ochranu. Diskutuji se slozite otazky stran vakciny pro deti.......atd.

Zde by ale nikdy nedostali prostor v mediich amateri. Media by se tim zesmesnila.

Napr. p.Janecek, matematik se v mediich pro sirokou verejnost vyjadruje o vecech o jejiz slozitozti nema tuseni ani vzdelani. Jeho ego prerostlo zdravy rozum.

Analogicky. Verili byste a sedli si do letadla s piloten, ktery si pilotovani Airbusu nastudoval na internetu? Nechali byste si udelat srdecni by-pass od nekoho, kdo nikdy neoperovat? Nebo elektriku v dome od nekoho, kde neni elektrikar?

Chapete ru absurditu ”doby postfakticke”?

6 4
možnosti

R34o58m32a62n 46N34e98r43a92d

25. 11. 2021 13:44

Prispevek dlouhy, ale pomerne demagogicky. Janecek vidi statistiky. Deti nejsou obecne rizikova skupina (krome par vyjimek) a ockovani deti neni reseni epidemie. To je fakt, ktery je podlozen statistikou. Lze argumentovat, ze mohou byt negativni dusledky prodelani covidu u deti, ale soucasne mohou byt negativni nasledky ockovani. Je otazkou, co je mensi riziko. To je na odbornicich a v tom shoda neni ani u tech odborniku! ... Jsem zastance ockovani tam, kde to ma vyznam a neco resi.

7 2
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

V Polsku zatkli podezřelé z útoku kladivem na spolupracovníka Navalného

19. dubna 2024  11:29,  aktualizováno  16:32

Ve Varšavě byli 3. dubna zadrženi dva podezřelí z útoku na Leonida Volkova, spolupracovníka ruského...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Britští lékaři dělali pokusy na dětech, infikovali je nakaženou krví

19. dubna 2024  15:44

Britští lékaři v 70. a 80. letech minulého století prováděli pokusy na dětech, stovky lidí...

Zdrogovaný motorkář ujížděl policii. Srazil se s autem a zastavil se u svodidel

19. dubna 2024  15:37

Pětačtyřicetiletý motorkář se zákazem řízení ujížděl minulý pátek večer libereckým policistům,...