Stačilo, aby Kristýna Kočí vypověděla loajalitu vedení VV a zveřejnila, že ji Vít Bárta dal v obálce 500 tisíc korun, a kolem Kočí se během pár dnů vynořilo velké množství nejrůznějších fám.

Stačilo, aby Kristýna Kočí vypověděla loajalitu vedení VV a zveřejnila, že ji Vít Bárta dal v obálce 500 tisíc korun, a kolem Kočí se během pár dnů vynořilo velké množství nejrůznějších fám. | foto: David Neff, MAFRA

Kočí obtočily fámy o tom, jak má blízko k lidem ODS a chce být ministryní

Schází se údajně s Mirkem Topolánkem, na luxusní kabelky si bere peníze od Víta Bárty, chce vést kandidátku ODS do Evropského parlamentu či se stát novou ministryní školství. Stačilo, aby Kristýna Kočí vypověděla loajalitu vedení VV a vyrojilo se kolem ní velké množství informací, které ji nestaví do příliš příznivého světla.

"Od těch, kteří si vzali půjčku, to byla cílená provokace, aby ji později mohli prohlásit za úplatek. Pro Víta Bártu to bylo pro dobrotu na žebrotu. No a Kristýna Kočí nějaké peníze potřebuje, jen se podívejte na její kabelky," obul se do své bývalé stranické kolegyně Kočí předseda Věcí veřejných Radek John. To když Kočí zveřejnila, že dostala od Bárty půl milionu korun a rozhodla se peníze spolu s trestním oznámením předat na státní zastupitelství.

Vít Bárta se zase do ní zase o víkendu strefoval, že se tajně sešla s bývalým premiérem Mirkem Topolánkem a předsedou poslanců ODS Petrem Tluchořem. Ten pak vše uváděl na pravou míru - že nešlo o Kočí, ale o Topolánkovu manželku Lucii Talmanovou. "Stoprocentně pravdivá na celé věci je tak pouze okolnost, že před restaurací stála podezřelá octavie, z níž zřejmě kdosi fotil hosty restaurace," dělal si pak z toho legraci Tluchoř.

Nemám slíbeno, že budu ministryně školství, říká poslankyně

Lidové noviny si zase v rozhovoru s Tluchořem před pár dny zaspekulovaly o jeho nadstandardním vztahu s Kočí a v Právu se objevila zmínka o tom, že by Kočí za to, že nebude loajální k Johnovi, Bártovi a spol., mohla vést kandidátku ODS do Evropského parlamentu.

Přední politik Věcí veřejných pro změnu iDNES.cz tvrdil, že Kočí má slíbeno, že se místo Josefa Dobeše stane novou ministryní školství.

Šéfka poslaneckého klubu VV Kristýna Kočí a místopředseda ODS Pavel Drobil, který musel skončit ve vládě, se spolu objevili na Davis Cupu v Ostravě, když hrálo Česko s Kazachstánem.

"Absolutně nikdy nic takového nepadlo," dušovala se v pondělí Kočí. Zarazily ji i informace o jejím setkání minulý týden s Topolánkem. "Viděla jsem ho dvakrát v životě, z toho jednou na tenise," řekla iDNES.cz Kočí. Právě na Davis Cupu při utkání Česka s Kazachstánem v Ostravě ji fotoreportéři nafotili s bývalým ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem.

"Myslím, že by mě nepřekvapilo, kdyby si na mě někdo vedl nějakou složku, aby mohl postupně všechny tyhle věci vypouštět. Jakékoli fámy směrem k Pavlu Drobilovi i k Petru Tluchořovi důrazně odmítám," uvedla Kočí.

"U otce od 18, 19 let nebydlím a nevím, jaké dostává zakázky"

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák vytáhl o víkendu ještě silnější kalibr. "Tatínek od Kočí je dobrý kamarád Tluchoře a jeho společnosti Skill mají spoustu zakázek a výměnou šefa sekce ministerstva obrany o ně přišly," uvedl Babák v on-line chatu se čtenáří iDNES.cz . Na stejnou informaci upozornil iDNES.cz ještě další zdroj z VV, strana měla evidentně zájem, aby média řešila zakázky pro Antonína Kočího.

Michal Babák (Věci veřejné)

Babák v této souvislosti serveru Parlamentnilisty.cz řekl, že ministr obrany Vondra odvolal šéfa sekce vyzbrojování Jiřího Staňka a od té doby už Skill nic na obraně nezískal a dostával zakázky jen od generálního ředitelství cel, které patří pod ministerstvo financí a Miroslava Kalouska z TOP 09.

"Od svých osmnácti nebo devatenácti let nebydlím u otce. Vždy byl proti mému vstupu do politiky. Nevím, jaké měl zakázky, a nevím, jak to souvisí s tím, že jsem upozornila na 500 tisíc korun, které mi dal v obálce pan Bárta," řekla iDNES.cz Kočí. Domnívá se, že to, kolik se kolem ní v posledních dnech objevilo fám, není zřejmě náhoda. Spíš to vypadá na profesionální diskreditační kampaň.

Tomu by napovídal i fakt, že soukromá bezpečnostní agentura, která už několik dní hlídá Kočí, našla v pondělí v její ložnici odposlouchávací zařízení.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue