Poslance ODS Vladimíra Doležala obvinila policie z korupce.

Poslance ODS Vladimíra Doležala obvinila policie z korupce. | foto: Dan Materna, MF DNES

Poslanci posoudí vydání Doležala policii brzy

  • 23
Poslanci chtějí ještě na této schůzi rozhodnout o imunitě Vladimíra Doležala. O vydání člena ODS je požádali policisté. Zákonodárce podezírají z podílu na přijímání úplatků.

Předtím, než o tom bude hlasovat dolní komora jako celek, se kvůli případu sejde mandátový a imunitní výbor. Sněmovně doporučí, jaké má zaujmout stanovisko.

Předpokládá se, že schůze Sněmovny bude pokračovat i příští týden. Doležal řekl, že zvažuje, zda o vydání sám požádá.

Podle České Televize Doležal údajně žádal pro radního Prahy 10 Tomáše Hrdličku 800 tisíc korun. Ten je předsedou komise územního rozvoje, která několika místním podnikatelům zamítla další činnost na pozemcích Prahy 10. Peníze měly rozhodnutí komise zvrátit, uvedla televize. - více zde

Poslanec obvinění odmítl. "Odmítám ho jako účelové," řekl Doležal. Navíc prý o něm nemá od policie "jediný podklad". "V podstatě mám jen to, co 'jedna paní povídala' a co jsem slyšel v médiích," dodal.

Také Hrdlička ČT řekl, že nikdy žádný úplatek nepožadoval ani nevzal.

Pokud sněmovna Doležala imunity zbaví, bude ho moci policie vyšetřovat. V opačném případě bude jeho stíhání navždy zastaveno.

Čtyřicetiletý Doležal působí v rozpočtovém výboru dolní komory. Ve Sněmovně je tento poslanec od roku 1998.

Hrdlička: O úplatek jsem nikdy nežádal

Předseda komise územního rozvoje Prahy 10 Tomáš Hrdlička odmítl nařčení z korupce. Novinářům řekl, že nikdy o úplatek nepožádal a ani mu nikdy nebyl nabídnut. S poslancem Vladimírem Doležalem, kterého policie podezírá z podílu na braní úplatku, a s podnikateli, kterých se kauza týká, se ale sešel.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue