Diskuze

Polovina dospívajících užívá léky, sahá i po těch pro dospělé

Občanské sdružení České zdravotnické fórum udělalo sondu do života školáků. Průzkum mimo jiné ukázal, že polovina dětí bere léky. Nejrozšířenější jsou ty na tlumení bolesti. Každý 28. žák přiznal, že si někdy vzal i pilule na léčení úzkostí. Jenže ty, které patří do rukou jen dospělým.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Migrena, cevni choroba, nelecitelna.

2 0
možnosti

nekompetentnost autorů článku v interpretaci výsledků je do očí bijící. Co je proboha za informaci že "Třiapadesát procent dívek a třiačtyřicet procent chlapců z druhého stupně základních škol se setkalo s užíváním léků. Sedmina z nich pak některý z léků bere pravidelně". Předpokládám, že s užíváním léků se snad setkalo 100% školáků, protože každý byl aspoň jednou nemocný. Sedmina sice pravidelně něco užívá, o kousek níže ovšem zase dostáváme informaci, že jde z velké části o vitamínové preparáty.

Tak nějak si říkám, že by bylo lepší zveřejnit ten průzkum jako takový a nenechat ho interpretovat zavádějícím způsobem.

4 0
možnosti

Neurol není návykový, hlavně ho musíte užívat dlouhodobě....joj...to asi aby ty epileptický záchvaty po vysazení stály za to...to si dělaj srandu!!

0 2
možnosti

A to jste vzala kde,že není návykový? Závislost vzniká již po 3 měsících pravidelného užívání...a používá se k léčbě úzkostných a panických poruch,rozhodně ne epilepsie.

2 0
možnosti

No jo no, když nám přiblblé reklamy v televizi (omlouvám se za lehce vulgární výraz, ale nenapadá mne jiné výstižné slovo) neustále naznačují, jak si stačí vzít jistý ... RAPID nebo ... FORTE... nebo něco jiného podobného a bolest je rázem pryč... kromě bolestí zubů v Irsku (způsobené neodborným zásahem zubařky v ČR před mým odletem) jsem nikdy prostředky proti bolesti nepoužíval a kromě jasně lékařsky indikovaných případů bych je ani nikomu nedoporučoval.

3 3
možnosti

Tak nějak. Jen na lékařský předpis, škoda jen, že někteří lékaři ty recepty sekají jak Baťa cvičky.

3 3
možnosti

Tak na střední, jsem měl taky vysokou spotřebů léků, ale jen těch vydaných, spotřebovaných 0, to když jsem u doktorky něco nasimuloval, uznala mě a dala nějaké léky, které jsem buď někam schoval aby to naši neviděli a nebo vůbec nevyzvedl ))) už je to dlouho....

3 3
možnosti

Děti nechodí k lékaři, ale vezmou si lék-napodobují rodiče... Vždyť to je žádoucí, děti se regulují již v raném věku a nezatěžují státní systém zdravotníctví. ;-) A na druhou stranu. Mé dítě bolívá hlava. A to dost. Dám mu paralen nebo s ním mám tedy letět k lékaři???? 8-o;-D

1 0
možnosti

Nejlepší by bylo letět s ním do tělocvičny....

0 2
možnosti

:-) ... Další článek by mohl popsat analýzu dotazu: Jíš špagety?

1 1
možnosti

Děcka by se po nich utloukly.Radši špagety než Neurol:-P

0 0
možnosti
Foto

Jak může někdo napsat že leky na uzkost a bolest jsou nepotřebné? Asi se s tímto problémem nikdy nesetkal . Mám chronickou bolest už od 13 let , již několikrát mi byl nabízen inv. důchod, ale přeci jen jít ve 30 do důchodu mi přišlo divné a taky mám svou práci ráda . ˇUzkostí panickou jsem trpěla asi 3 roky . Nikomu bych nepřála ani jeden z těch stavů , když bolestí zvracíte, nevidíte na jedno oko a padáte na každé kroku a díky úzkosti ráno nemůžete vstát z postele . Léky mi pomohly a pomáhají dál, ikdyž klidně přiznám, že proto abych dobře fungovala je nadužívám nad doporučené množství, ikdyž s dohledem lékaře. Chci žít, ne přežívat a pitomosti jako jdi do přírody, jdi si zaběhat , tak to na mě zkoušel táta , celkem to hodně poškodilo náš vztah když jsem byla dítě, Jinak ten průzkum je opravdu takový fakt neprůkazný , spousta dětí bere  antialergika a vitamíny a může to nazvat léky , ale asi něco na tom i bude , doba je zaměřena na výkon, Zůstat doma a léčit se  ekonomicky poškozuje celou rodinu, takže věřím , že se to řeší i takto

8 0
možnosti

Nemyslím si, že by někdo zpochybňoval potřebu léků v určitých případech a tvrdil, že jsou nepotřebné. Spíš je jen otázka, zda opravdu spotřeba léků roste a proč a zda jsou opravdu v těch daných případech ty léky nutné a jestli jsou to ty správné léky.

0 0
možnosti

Všechny ty výzkumy mi připadají nadnesené. A´t se jedna o marihuanu, fetování, a teď ty prášky. Jak vůbec zněla otázka?

0 0
možnosti

"Vzali jste si někdy aspirin?" :-P

4 0
možnosti

V lécích se točí obrovské prachy... stává se z toho jen obchod s tradičními obchodními praktikami.

4 0
možnosti