Diskuze

Soud definitivně osvobodil policistu, který autem zastavil motorkáře

Policista Šimon Vaic, který čelil obžalobě kvůli tomu, že zahradil ujíždějícímu motorkáři cestu autem v roce 2017, nespáchal trestný čin. Rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 8 potvrdil v úterý odvolací soud. Podle soudce Luboše Vlasáka jednal policista správně a dokonce s úspěšným výsledkem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Díky soudci Vlasákovi! R^ Státního zástupce odvolat a nabídnout mu funkci koncipienta. Hrubě pochybil a způsobil morální újmu policistovi, nejednal podle práva. Jednoznačně vyznamenat policistu za ochranu lidí, riskoval svůj život a zdraví, též byl zraněn a věděl, že zřejmě bude. Motorkáře soudit za veřejné ohrožení, přitěžující okolnosti: měl zákaz řízení, nezastavil na pokyn policie. .......... Pokud budeme s lumpy zacházet jak v bavlnce a nebudeme chránit ty, kdož chrání nás, můžeme to tady s právem a spravedlností zabalit.

3 0
možnosti
PJ

já za špatný závěr

když někdo nezastaví na znamení, neznamená to automaticky, že ho kovbojsky ohrozím na životě. Mě se tenhle styl z amerických filmů dost ekluje.

A netřeba spravedlivého rozhořčení nad hypotézou co by mohl napáchat, kdyby ho nesrazil

0 5
možnosti
OB

O93t43a 21B60o68r34e45c16k38ý

19. 1. 2019 17:06

Se ptám, zastupoval státní zástupce Muravský stát a nebo nějakého zhuleného grázla?

6 0
možnosti
PP

P45a50v67e56l 84P30i70l91á14t

21. 1. 2019 13:07

Přesně to napadlo i mě teď, když jsem se k článku vrátil.

2 0
možnosti
ZS

Považuji to za správný závěr!!!!!!!

6 1
možnosti
MC

M53i31l38a96n 26C23e47p21e91k

18. 1. 2019 21:29

Soudce VlasákR^R^R^

3 0
možnosti
KN

Pan soudce Vlasak se ukazal jako rozumny clovek! Vic takovych soudcu, kteri dokazi vyslat jasny signal nejruznejsim grazlum

12 0
možnosti
AN

"Po bitvě je každý generálem".

Zákon říká, že řidič nemusí dodržovat předpisy v případě, že je ohrožený něčí (příbuzného) život (i samotného řidiče). Tzn. kdyby se záchranka nedostala k dotyčnému včas. A tento řidič se nemusí držet dopravních předpisů v míře "kdy svým jednáním nesmí ohrozit ostatní účastníky silničního provozu více, než je nutné".

Hypoteticky může mít řidič (i motorky) zdravotní problém, který ho může ohrozit na životě (a způsobilosti k jízdě) v odloženém čase..

A pak je zde iniciativní policista (dle videa a vyjadřování velmi inteligentní), který to vyřeší takhle stupidně a motorkáře téměř zabije.

Nehájím tohle konkrétní individuum a danou situaci, dávám to pouze k zamyšlení, když v tom tak mají všichni úplně jasno..

2 17
možnosti
JP

Motorkář s akutním zdravotním problémem jede po Praze 130km/h?

7 0
možnosti
JP

Je až absurdní, že před soudem skončil policajt a ne ten darebák.30 tisíc korun pokuta? Já bych to viděl tak na 3 roky natvrdo.

18 1
možnosti
RN

Uvedl, že motorkář Tomáš Berka neměl dostatečný čas, aby mohl nějakým způsobem zareagovat.

Možná kdyby jel 50km/h?

V rámci služebního zákroku proti ujíždějícímu motocyklistovi použil nevhodným způsobem donucovací prostředek zahrazení cesty vozidlem.

Možná by tupec, co tohle vypustil z pusy měl říct, co je vhodný donucovací prostředek.

30 000 za ohrožení mnoha lidí na životech, to je výsměch.

7 2
možnosti
PK

Konečně něco rozumného vypadlo ze soudců,co s takovými darebáky jiného.Myslím,že takových policistů by mělo být více a podobní darebáci by neměli šanci.

11 0
možnosti