Při přepadení obchodu se zbraněmi v centru Prahy byl zraněn prodavač a...

Při přepadení obchodu se zbraněmi v centru Prahy byl zraněn prodavač a podezřelý. Záchranáři je odvezli do nemocnice se střelným a bodným poraněním. (24. července 2017) | foto: ČTK

Zastřelení lupiče byla nutná obrana. Policie případ odložila

  • 63
Pražská policie odložila případ přepadení prodejny zbraní v Opletalově ulici. Lupič totiž zemřel. Kriminalisté také došli k závěru, že majitelka obchodu, která lupiče zastřelila, jednala v nutné obraně. Serveru iDNES.cz to sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

K přepadení obchodu se zbraněmi došlo letos v červenci (o události jsme psali zde). Lupič si nechal ukázat nůž, se kterým pak na krku zranil prodavače. Majitelka obchodu ho následně vyzvala, aby jejího zaměstnance pustil. Když se po ní muž s nožem ale následně vrhl, tak ho zastřelila.

Policie už od počátku případ vedla s tím, že žena jednala v nutné obraně. Nyní kriminalisté prvního oddělení případ po prošetření odložili, jelikož podezřelý zemřel a jeho trestní stíhání je tedy z tohoto důvodu nepřípustné.

„V rámci tohoto případu se kriminalisté zabývali i okolnostmi obrany ze strany poškozené a konstatovali, že se jednalo o nutnou obranu,“ uvedl mluvčí pražské policie Daněk.

Dodal, že motiv podezřelého, který zaútočil nožem na poškozeného, byl pravděpodobně loupežný.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue