Policie posílila ostrahu letiště

Ostrava-Mošnov - Mošnovské letiště je zatím jedinou budovou v Moravskoslezském kraji, kterou v souvislosti s úterními teroristickými útoky na USA střeží policie. Policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková uvedla, že ostraha letiště je vyšší, areál však nehlídají členové zásahové jednotky. "Nechceme specifikovat počty policistů a ani jejich role a uplatnění," řekla mluvčí. Kompletní zpravodajství o útoku na USA.

Ředitel letiště Michal Červinka prohlásil, že vnitřní zpřísněná bezpečnostní opatření se nedotýkají cestujících.

"Pasažéři nic nepoznají. O podrobnostech mluvit nemohu. Nebyly však zrušeny žádné lety, ani se nic podobného neplánuje. Provoz funguje normálně, včetně pravidelných linek do Prahy a současných turistických letů do oblastí Středozemního moře," konstatoval Červinka. Z Ostravy létají několikrát za den pravidelné linky do Prahy.

Na hraničních přechodech do Polska a Slovenska je klid. Pracovníci ostravského celního ředitelství uvedli, že zatím žádná zvýšená bezpečnostní opatření na hranicích nezavádějí, provoz je normální.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video