VIDEO: Když policie přeje veselé Vánoce, létají kulky. Tak pojala koledy

  • 70
Policie České republiky na svých sociálních sítích zveřejnila video, kterým chce lidem popřát veselé Vánoce. Je kombinací akce, humoru i odkazu na nedávnou "bratrskou výzvu" se slovenským sborem. Ve videu vystupují střílející členové zásahovky i starostlivá policistka.

Že se při výcviku zásahové jednotky střílí na terče, nikoho nepřekvapí. Tentokrát ale policisté, alespoň ve videu, střelbou zahráli koledu. Jejich kolegyně jim pak přinese čaj i cukroví. Samozřejmě nechybělo ani společné rozbalování dárků.

Vejde se k nám i spoutaný fanoušek, ukázali policisté v Tetris challenge

Pod příspěvkem se množí hlavně pochvalné komentáře. „Ať vedle pracovních povinností vydrží i ten humor a dobrá nálada po celý rok,“ napsala jedna uživatelka na Facebooku. „Ať vás lumpové nezlobí,“ dodal další komentující.

„Dokud nejde o rozbalování dárků, na pořadí nesejde,“ napsala policie k videu. „Krásné Vánoce vám přeje Policie ČR,“ dodala.

Policisté měli nápadité příspěvky na sociálních sítích i dříve. Zapojili se třeba do populární Tetris Challenge.

Když Češi vyzvou Slováky na „souboj“

Ve vánočním videu se objeví také maskovaný slovenský policista. Češi tak naráželi na listopadovou „bratrskou výzvu“, která spočívala v souboji o vyšší počet sledujících na Instagramu.

„Vítězný policejní sbor obdrží dárky pro instituci, kterou si sám zvolí. Za nás volíme Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. Ta pomáhá dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby, nebo v přímé souvislosti s ní,“ vysvětlila tehdy policie.

České muže zákona podpořila třeba moderátorka televize Nova Lucie Borhyová, která se s nimi vyfotografovala. Příspěvek má více než 10 tisíc pozitivních reakcí.

Bratrská výzva vrcholí Slováci vedou, tak je čas vytáhnout eso z rukávu Díky @lucie_borhyova a @tvnovaofficial za podporu!!! ❤ #bratrskavyzva #prodobrouvec #pomahatachranit #policiecr #policiecz #friendsforever #lucieborhyova

26. listopadu 2019 v 18:12, příspěvek archivován: 20. prosince 2019 v 10:08

„Od začátku s bratry víme, že ať zvítězí kdokoliv, svoje charitativní projekty podpoříme stejnou měrou,“ dodali před koncem výzvy čeští policisté, kteří nakonec měli sledujících víc.

S vánočním poselstvím ale nezůstali pozadu ani jejich slovenští kolegové. Na svém Facebooku zveřejňují „adventní kalendář“, v němž různí policisté přejí hezké svátky. Na profilové fotce jejich profilu má logo také „oblečenou“ santovskou čepici. 

Líbí se vám vánoční přání české policie?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pátek 27. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

ANO
ANO 1550
NE
NE 107

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video