Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 3. 12. 2014 18:00

Počasí způsobuje problémy v dopravě

On-line reportáž píše Václav Ferebauer a Čeněk Třeček s přispěním redaktorů a fotografů iDNES.cz, MF DNES a agentury ČTK.

14:48
Ve středních Čechách jsou všechny silnice sjízdné. „Ještě během dneška máme posílena střediska ve vyšších polohách nad 400 metrů nad mořem, abychom dokázali hned reagovat. V současné době již nemáme v terénu žádné sypače. Maximálně máme nasazené lidi na odstraňování spadlých stromů v okresech Mladá Boleslav a Mělník, ale v rámci Středočeského kraje žádná silnice uzavřena," potvrdil provozní náměstek Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Václav Pavlík.
  • Těžká ledová námraza lámala větve i celé stromy u Nového Města na Moravě. (2....

    Těžká ledová námraza lámala větve i celé stromy u Nového Města na Moravě. (2. prosince 2014) / Autor: Petr Lemberk, MAFRA

14:38
Výzva ČD necestovat platí i pro noc a celou středu. Noční doprava bude zcela odřeknuta, doprava zítra bude opět zásadním způsobem omezena.
14:35
Olomoucký kraj
Dispečink ČEZ aktuálně eviduje na Olomoucku a Přerovsku 5 poruch na vedení vysokého napětí, desítky poruch na vedení nízkého napětí.
14:32
Jihočeský kraj
Celé dopoledne pokračovali hasiči na jihu Čech v odstraňování stromů spadlých na komunikace. Zatímco v pondělí byli na 62 místech, dopoledne na 31, většinou opakovaně. Nejvíce práce mají stále na Prachaticku a Jindřichohradecku, zprovozňovat silnice pomáhají také na Českokrumlovsku. Žádné výjezdy kvůli námraze na stromech neměli na Českobudějovicku, Písecku, Strakonicku a jediný na Táborsku. Ledovkou a námrazou je zasažen jih Jihočeského kraje.
14:28
Jihomoravský kraj
„Právě řešíme přepálenou trolej na Mendlově náměstí, uzel Mendlovo náměstí je nyní pro tramvaje neprůjezdný. Linka 1 je ve směru od Řečkovic ukončena ve smyčce Nové sady. Linky 5, 6 jedou odklonem ulicemi Masarykovou, Hybešovou a Václavskou,“ uvedla mluvčí brněnského dopravního podniku.
14:07
E.ON informoval, v že současné době intenzivně pracuje na obnově přerušených dodávek v důsledku námrazy, zejména v okresech Třebíč, Jihlava, Žďár nad Sázavou, Brno – venkov, Hodonín, Břeclav, Uherské Hradiště, Kroměříž, Znojmo, Prostějov, Vyškov a Blansko.
  • Ledovka v ZOO Praha

    Ledovka v ZOO Praha / Autor: Michal Šťastný

13:59
Olomoucký kraj
Hasiči v Olomouckém kraji stále vyjíždí likvidovat následky ledovky, i když počet výjezdů pomalu klesá. Mezi 10:30 hodinou a 14:00 hodinou vyjížděli k 12 událostem, které měly souvislost s počasím. V 11 případech se jednalo o popadané stromy a větve na komunikace či dráty elektrického vedení, v jednom případě šlo o dopravní nehodu osobního vozidla, která se obešla bez zranění.
13:42
„Z důvodu prodloužení výstrahy ČHMU a vydání nové výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu upozorňujeme cestující, že až na výjimky bude z 2. na 3. 12. 2014 zastavena veškerá dálková večerní a noční doprava mezi Českou republikou a Slovenskem,“ uvedly České dráhy.
13:38
Středočeský kraj
Tisíce lidí ve středních Čechách byly dnes ráno bez elektrického proudu. Poruchy se objevily především na Příbramsku, Kladensku, Rakovnicku, Kolínsku. Podle mluvčího ČEZ Ladislava Kříže se ještě před polednem podařilo většinu poruch odstranit a zbývaly už jen tři. "To ale neznamená, že se nové nemohou objevit," řekl.
13:33
Mobilní operátoři zaznamenali v souvislosti s ledovkou lokální výpadky vysílačů kvůli přerušení proudu. Drobné problémy měly i pevné sítě. (více o výpadcích zde)
  • Těžká ledová námraza lámala větve i celé stromy u Vlachovic na Vysočině. (2....

    Těžká ledová námraza lámala větve i celé stromy u Vlachovic na Vysočině. (2. prosince 2014) / Autor: Petr Lemberk, MAFRA

13:30
Kraj Vysočina
Počet domácností, které jsou na Vysočině bez elektřiny, se podle mluvčího firmy E.ON Vladimíra Váchy obtížně odhaduje, protože se situace mění. Na Třebíčsku bylo nad ránem hlášeno 21 poruch na linkách vysokého napětí a 36 poruch na nízkém napětí. "Určitě se podaří něco odstranit, ale na konci dnešního dne ještě zůstanou některé oblasti bez dodávek," upozornil. Výpadky mohou být i na Žďársku
13:24
Praha
Pražský magistrát nakonec přeci jen spustil ve 13:00 prostřednictvím sirén s tlampači hlášení, ve kterém informuje Pražany o dopravní situaci v souvislosti se zamrzlými tramvajovými trolejemi. Hlášení se bude opakovat.
13:21
Středočeský kraj
České dráhy nasadily na pomoc ochromené železniční dopravě také dětský výletní vlak Cyklohráček. "České dráhy vytáhly vše, co jezdí na naftu. Třívozový motoráček s dětským koutkem vyjel na trať Praha - Beroun," řekl iDNES.cz mluvčí ROPID Ondřej Kubala. (více o nasazení Cyklohráčku zde)
13:17
Jihomoravský kraj
V Brně jezdí od 12:30 linka 12 v obou směrech po standardní trase. Na dalších místech se dopravní podnik stále snaží námrazu odstraňovat.
  • Osobní vlak narazil do spadlého stromu na železniční trati u Radňovic na...

    Osobní vlak narazil do spadlého stromu na železniční trati u Radňovic na Vysočině. (2. prosince 2014) / Autor: Petr Lemberk, MAFRA

13:14
Pardubický kraj
Silnici I/11 v Jablonném nad Orlicí blokuje vzpříčený kamion. Zůstal u čerpací stanice na výjezdu z obce ve směru na Červenou vodu.
13:11
Praha
Ředitel pražského dopravního podniku Jaroslav Ďuriš po jednání krizového štábu nedokázal říci, kdy by se měly tramvaje znovu rozjet.