ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MF DNES

Východ zasáhnou bouřky, výstraha je rozšířena o silné deště na Moravě

  • 1
Východní polovinu Česka mohou ojediněle zasáhnout od nedělních 14:00 do pondělních 2:00 silné bouřky. Napršet při nich může kolem 30 litrů vody na metr čtverečný, vítr by mohl v nárazech vát rychlostí přes 70 kilometrů v hodině. Vydatný déšť se podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu čeká od dnešní půlnoci do pondělního rána ve Zlínském kraji a v částech Jihomoravského a Moravskoslezského kraje.

Výstrahy mají nízký stupeň nebezpečí. Přívalový déšť by při bouřkách mohl ojediněle rozvodnit malé toky, zatopit podchody, podjezdy, sklepy. Nárazy větru by mohly lámat větve stromů. „Nebezpečí mohou představovat také blesky,“ uvedli meteorologové.

Výstraha před bouřkami platí pro všechny kraje na Moravě, Vysočinu, Pardubický kraj, východní polovinu Jihočeského a Královéhradeckého kraje a také pro jihovýchodní část Středočeského kraje.

Více na Počasí iDNES.cz

Silné deště do pondělních 7:00 hrozí ve Zlínském kraji, ve východní polovině Moravskoslezského kraje a v Jihomoravském kraji na Břeclavsku, Hodonínsku, Kyjovsku a v regionu Veselí nad Moravou.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video