ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Meteorologové varují před náledím. Výstraha platí na Moravě a ve Slezsku

  • 3
Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před náledím. Platí od středečního večera do čtvrtečního dopoledne, a to v Moravskoslezském a Zlínském kraji a také v některých oblastech Jihomoravského a Olomouckého kraje. Meteorologové nabádají chodce i řidiče k opatrnosti.

„Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky,“ uvedl ČHMÚ. První, tedy nízký stupeň nebezpečí platí na celém území Moravskoslezského a Zlínského kraje. 

V Jihomoravském kraji se týká okolí Břeclavi, Bučovic, Hodonína, Hustopečí, Kyjova, Slavkova u Brna, Veselí nad Moravou a Vyškova. V Olomouckém kraji výstraha platí v Hranicích, Lipníku nad Bečvou, Litovli, Olomouci, Prostějově, Přerově, Šternberku a Uničově.

Výstraha vstupuje v platnost ve středu v osm hodin večer, a platí až do čtvrtečních jedenácti hodin dopoledne.

Meteorologové varují před úrazy, které si mohou lidé důsledkem pádu přivodit. Na neošetřených silnicích může dojít ke komplikacím v dopravě, případně i nehodám. Řidiči by měli jezdit se zvýšenou opatrností. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ radí Český hydrometeorologický ústav.

Sněhová nadílka napříč Českem. Řidiče překvapil sníh a náledí:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video