Husté sněžení a silný vítr od rána komplikuje provoz v Ústeckém kraji. Na...

Husté sněžení a silný vítr od rána komplikuje provoz v Ústeckém kraji. Na snímku sněhem zasypaná Havířská ulice v Ústí nad Labem. (4. prosince 2021) | foto: ČTK

Od nedělního večera platí výstraha před náledím, řidiči by měli zpozornět

  • 6
Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude od nedělního večera do pondělního rána lokálně tvořit náledí nebo zmrazky, varují meteorologové. Výstraha před náledím má nízký stupeň nebezpečí a platí zejména pro Čechy. Meteorologové nabádají lidi a řidiče k opatrnosti, chodníky a vozovky mohou klouzat.

„Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by neměli chodit ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ uvedli meteorologové.

Už v sobotu komplikovalo husté sněžení a silný vítr po celý den provoz. Například dálnice D8 u Ústí nad Labem byla v obou směrech, tedy na Drážďany i na Prahu, uzavřena. Na Sněžku kvůli větru nejezdila horní lanovka, ta se nerozjela ani v neděli. Stalo se také několik dopravních nehod a autobusy nabíraly dlouhé zpozdění.

Do Česka před týdnem dorazila zima. Na horách nejvíce nasněžilo v pátek, v neděli a v úterý. Ve středu přišla obleva a po přechodném oteplení začal od čtvrtka přes Česko opět proudit chladnější vzduch. Na začátku příštího týdne má podle meteorologů pokračovat na horách pravé zimní počasí, připadne další sníh. Od středy by se mělo oteplovat.

Více na Počasí iDNES.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video