ilustrační snímek | foto: Reuters

Tropy potrápí větší část Česka. Výstraha meteorologů platí do čtvrtka

  • 10
Před vysokými teplotami přesahující třicet stupňů varuje Český hydrometeorologický ústav. Výstraha meteorologů platí od středečního odpoledne pro Ústecký, Středočeský, Jihomoravský kraj, Prahu a část Libereckého kraje. Ve čtvrtek se vysoké teploty rozšíří i do dalších krajů.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před teplotou překračující 31 stupňů platí od středečního poledne do čtvrtečních 18 hodin. 

Středeční výstraha zveřejněná na webu platí pro Ústecký, Středočeský, Jihomoravský kraj, Prahu a část Libereckého kraje, konkrétně pro Českou Lípu.

Více na Počasí iDNES.cz

Ve čtvrtek odpoledne se výstraha meteorologů rozšíří i na část Plzeňského, Jihočeského, Zlínského, Pardubického, Libereckého a Královéhradeckého kraje. Na Vysočině by se maxima měla zastavit kolem 27 stupňů, v Moravskoslezském kraji na 29.

Meteorologové doporučují omezit tělesnou zátěž, protože ve vysokých teplotách hrozí přehřátí organismu a dehydratace.

„Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami,“ doporučili meteorologové ve výstraze.

Více na iDNES.cz/Sucho

Teploty v pátek vystoupají na 28 až 30 stupňů, jen ojediněle výše. Objeví se déšť, místy bouřky. O víkendu by se nejvyšší teploty měly držet od 25 do 28 stupňů Celsia. Po oba dva dny se bude hodit deštník.

Aktuální počasí nad Prahou můžete sledovat v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video