Letiště v německém Stuttgartu zrušilo kvůli orkánu Sabine všechny plánované...

Letiště v německém Stuttgartu zrušilo kvůli orkánu Sabine všechny plánované lety. (9. února 2020) | foto: ČTK

Ruzyňské letiště zrušilo sedm letů, další mohou nabírat zpoždění

  • 9
Pražské ruzyňské letiště zrušilo v pondělí zatím sedm zpátečních letů, další spoje mohou nabírat zpoždění. Letadla odstavená na ploše byla zajištěna, případně umístěna do hangárů. Lety ruší i ostatní evropské země, například v Německu bylo zrušeno 800 leteckých spojů.

„Na letišti panuje silný vítr, provoz však stále probíhá bez omezení. Pro vzlety a přistání se aktuálně používá hlavní dráha RWY 24,“ řekla ráno iDNES.cz mluvčí letiště Kateřina Pavlíková. 

Je zrušeno celkem sedm zpátečních letů do Curychu, Mnichova, Frankfurtu, Düsseldorfu, Londýna a Amsterdamu. Ranní let z katarského Dauhá do Prahy byl přesměrován do Vídně.

 „Situace se může během dne měnit, proto všem cestujícím doporučujeme, aby sledovali aktuální informace u své letecké společnosti nebo na webových stránkách letiště,“ doplnila Pavlíková. 

O cestující, kterých se zrušený nebo zpožděný let týká, se podle mluvčí stará letecká společnost, která by také měla zajistit náhradní řešení. 

Rušení letů postihlo i ostatní evropské státy, týká se to například největších německých letišť. Kvůli orkánu Sabine, jehož vítr místy dosahuje až 180 kilometrů za hodinu, německá letiště zrušila přes 800 letů. 

Letiště v Mnichově v pondělí zrušilo 420 letů, letiště ve Stuttgartu 35. Stovky odřeknutých spojů jsou ale také na západě a severu země, kudy už bouře prošla. Největší německé letiště ve Frankfurtu nad Mohanem počítalo se zrušením 140 letů, vzdušné přístavy v Düsseldorfu a Kolíně nad Rýnem odřekly dohromady dalších 150 letů, Hamburk kolem 90. Dopady to má i na spojení s Prahou, několik letů bylo zrušeno.

Lety rušily také společnosti na londýnských letištích včetně Heathrow či Gatwicku nebo letiště v nizozemském Amsterodamu. 

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video