(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: František Vlček, MAFRA

Druhý listopadový týden bude chladný a oblačný. Vydatný sníh ale nehrozí

  • 1
Druhý listopadový týden přinese oblačnost a nízké teploty. Na horách s převýšením nad 800 m můžeme místy počítat se sněhovými přeháňkami, vydatnější sněžení meteorologové ale zatím neočekávají. Denní teploty přes týden se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C.

„Pondělní teploty nepřesáhnou ani hranici 10 °C. Počasí u nás totiž ovlivňuje zvlněná studená fronta, která zejména do Čech přinese hodně oblačnosti a občasný déšť, na vrcholky hor i sněžení,“ uvedl meteoroložka Michaela Valachová z Českého hydrometeorologického ústavu

„Na českých horách zatím vydatnější sněžení nečekáme. V noci na pondělí nasněžilo na Šumavě a v Krušných horách až 5 cm, ale sněžení by mělo během pondělního dne slábnout.“

Pondělí bude převážně zatažené s občasným deštěm. V Čechách nad 1 000 m se budou objevovat srážky smíšené nebo i sněhové. Na východě území a později i na západě Čech můžeme očekávat oblačno, přechodně i polojasno. Nejvyšší teploty dosáhnout 5 až 9 °C, na východě a jihovýchodě až 11 °C. V 1 000 m na horách se budou teploty pohybovat kolem 2 °C.

V noci na úterý předpokládáme zataženo až oblačno, místy očekáváme slabý déšť, nad 1 100 m déšť se sněhem nebo i sněžení. Ojediněle se mohou tvořit mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C. 

V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle se vyskytne slabý déšť. Na Moravě a postupně i jinde bude místy polojasná obloha. Nejvyšší teploty dosáhnout až 11 °C, na jihovýchodě Moravy 14 °C. 

Ve středu bude podle předpovědi oblačno až polojasno, na jihozápadě zataženo. Ojediněle se může vyskytnout slabý déšť a mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 1 °C, při vyjasnění až -1 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 8 až 12 °C, na západě a jihozápadě kolem 7 °C. 

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy se slabým občasným deštěm. Na územích nad 900 m můžeme očekávat srážky sněhové. Nejnižší noční teploty budou 6 až 2 °C, nejvyšší denní pak 6 až 10 °C. 

V pátek očekáváme oblačno až polojasno, ojediněle se mohou vyskytovat mlhy. Hrozí i dešťové a na horách nad 800 m sněhové srážky. Teploty v noci se budou pohybovat mezi +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty budou 5 až 9 °C. 

Od soboty do pondělí nás čeká oblačná až zatažená obloha. Místy se bude vyskytovat déšť nebo přeháňky, na horách pak srážky sněhové. Počítat můžeme i s mlhami. Nejnižší noční teploty klesnou 0 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až 9 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video