Vodáci na Berounce u Karlštejna (2. srpna 2018)

Vodáci na Berounce u Karlštejna (2. srpna 2018) | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Počasí jak kolovrátek: největší horko bylo opět v Řeži, tropy nepoleví

  • 153
Také ve čtvrtek bylo největší teplo ve středočeské Řeži. Teploměr zde ukázal 37,2 stupně. Počasí se v příštích dnech příliš nezmění. Počátkem příštího týdne se očekává mírné ochlazení, teploty se však stále budou pohybovat kolem třiceti stupňů Celsia. Přeháňky nebo bouřky lze očekávat pouze ojediněle a hlavně ve vyšších polohách.

Teplotní rekordy padly na 46 ze 145 stanic, uvedli meteorologové na webu Infomet.

„Ve čtvrtek odpoledne se při zvětšené oblačnosti objeví ojediněle přeháňky nebo i bouřky, větší pravděpodobnost je na západě Čech a východě Moravy. Nejvyšší teploty budou dosahovat tropických hodnot, v nížinách Čech ojediněle až 37 °C,“ uvádí meteorolog Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.  

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Odpoledne se ve vyšších polohách mohou objevit ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 31 až 35 °C, v nížinách Čech ojediněle vystoupají až na 37 °C, v 1000 m na horách kolem 27 °C. 

V noci na pátek předpovídají meteorologové jasno až skoro jasno. Nejnižší teploty budou 21 až 17 °C, v údolích až 14 °C. 

V pátek přes den bude jasno až polojasno. Na horách se mohou objevit v odpoledních hodinách přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty budou 31 až 35 °C, v nížinách Čech mohou dosáhnout až 37 °C. 

V sobotu bude jasno až polojasno, během dne se mohou zejména na horách objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou 21 až 17 °C, v údolích až 14 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 32 až 36 °C.

V neděli meteorologové očekávají jasno až polojasno. Ojediněle se mohou objevit při zvýšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky, hlavně ve vyšších polohách. Nejnižší noční teploty budou 21 až 17 °C, v údolích klesnou až na 14 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 30 až 34 °C.

V pondělí bude podle předpovědi polojasno. Na jihu a jihovýchodě se při zvýšené oblačnosti mohou objevit přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty budou 21 až 17 °C, na severozápadě a severu klesnou až na 15 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 28 až 32 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpovídá, že přetrvá jasno až polojasno. V závěru týdne lze očekávat místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou 18 až 14 °C, postupně stoupnou na  21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty postupně vystoupají na 32 až 36 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video