(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Teploty až do pátku budou opět atakovat třicítku, ochladí se o víkendu

  • 16
Tento týden se ponese ve znamení nadprůměrných teplot, které se ve středu a ve čtvrtek přiblíží 30 stupňům Celsia. V pátek se podle meteorologů ochladí a místy přijdou bouřky. O víkendu teploty klesnou ke dvaceti stupňům.

„Po celý pracovní týden budeme mít většinou jasnou až polojasnou oblohu a nadprůměrné teploty. Studená fronta přijde od západu pravděpodobně během pátku,“ říká Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 23 až 27 °C, v 1 000 m na horách kolem 18 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, na severovýchodě přechodně mírný 2 až 6 m/s.

V noci na úterý bude jasno až skoro jasno, k ránu ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty 12 až 8 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

V úterý přes den bude jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Později odpoledne a večer na Šumavě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty 25 až 29 °C. Slabý, během dne na Moravě a ve Slezsku mírný jižní vítr 3 až 7 m/s.

Ve středu bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Ve čtvrtek vydrží jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.

V pátek bude polojasno, během dne od západu oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, místy i bouřkami. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Mírný jižní vítr 3 až 7 m/s se bude od západu měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Teploty klesnou o víkendu. Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpokládá, že bude polojasno až oblačno, zpočátku místy, postupně ojediněle, přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video