ilustrační snímek | foto: Dalibor Glück, ČTK

Odpoledne začne bouřit, tropické třicítky se znovu vrátí koncem týdne

  • 14
Meteorologové varují před silnými bouřkami s přívalovým deštěm. Původně pondělní výstraha platila jen pro jihozápadní Čechy, později ČHMÚ rozšířil výstrahu i na východní část Moravy a Slezsko. V úterý se vlivem toho mírně ochladí, v závěru pracovního týdne už teploty budou znovu atakovat tropickou třicítku.

V pondělí teploměry naměří mezi 25 a 29 stupni, obloha bude zpočátku jasná až polojasná, ale v průběhu dne se začne postupně zatahovat. S oblačností přijdou i přeháňky a to hlavně na jihozápadě Čech a na východě Moravy a Slezska. 

Odpoledne a večer hrozí bouřky, ojediněle i silné s přívalovými srážkami okolo 40 mm a kroupami. ČHMÚ před nimi vydalo varování, platí pro Plzeňský, Karlovarský, Jihočeský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a části Středočeského, Ústeckého kraje a Jihočeského kraje. Výstraha platí od 14 do 22 hodin.

V noci na úterý hřmění utichne, přeháňky ale přetrvají. Přes den očekáváme teploty okolo 24 °C. K večeru se vyjasní a ubude i srážek, bouřky budou jen velmi výjimečné.

Středa přinese oblačno a přeháňky, nejvíc deště napadne na severovýchodě země. Denní teploty se budou pohybovat mezi 22 a 26 stupni, přes noc  klesnou až k 12 °C.

Ve čtvrtek nás přes občasné ranní mlhy čeká mírné oteplení na 24 až 28 stupňů. Oblačnosti také ubude, i přesto se však, hlavně na Moravě a na severu Čech, mohou vyskytnou drobné přeháňky.

Více na Počasí iDNES.cz

Pátek bude nejteplejším dnem celého týdne, teploměry naměří kolem 29 až 33 °C, přes noc pak okolo 14 °C. Déšť nehrozí, ale ve večerních hodinách se, jinak jasné až polojasné nebe, začne opět od západu zatahovat.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Sobota přinese postupně oblačnou až zataženou oblohu, jen na východě bude ještě polojasno. Na většině území se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. V dalších dnech bude postupné srážek i oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty zpočátku 18 až 14 °C, postupně 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty v sobotu 25 až 29 °C, na východě až 32 °C, v dalších dnech 21 až 26 °C.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

Aktuální počasí nad Prahou můžete sledovat v přímém přenosu iDNES.tv

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video