ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Turek, MAFRA

Bílé Vánoce v nížinách zřejmě nebudou, v prosinci se dokonce oteplí

  • 26
V tomto týdnu navzdory sněžení mrznout moc nebude. V první polovině prosince se ještě oteplí, denní teploty mohou stoupnout až na sedm stupňů. Sněžit má hlavně na horách, kde se očekává až dvaceticentimetrová nadílka. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který v pondělí zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi ústavu.

V tomto týdnu očekávají meteorologové v Česku sněžení nebo sníh s deštěm. V polovině týdne se oteplí, podle ČHMÚ mohou teploty vystoupat na šest až sedm stupňů nad nulou. 

Koncem týdne se přes den ochladí na minus jeden až plus tři stupně Celsia, ale začátkem příštího týdne teploty opět stoupnou až na pět stupňů nad nulou.

Týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou v tomto a příštím týdnu kolem plus dvou stupňů a v týdnu od 13. do 19. prosince průměr stoupne zřejmě na plus tři stupně. 

Až v týdnu, kdy jsou vánoční svátky - mezi 20. a 26. prosincem, průměr denních teplot klesne na zhruba jeden stupeň nad nulou. Průměry nočních teplot se budou pohybovat v nejbližších čtyřech týdnech mezi minus jedním až minus pěti stupni.

Více na Počasí iDNES.cz

Objem srážek bude podle ČHMÚ v tomto týdnu nadprůměrný, ale v dalších týdnech se dostane na úroveň dlouhodobého průměru pro toto období. 

Sníh během tohoto týdne očekávají meteorologové hlavně na horách. V nižších polohách se bude zřejmě objevovat sníh s deštěm.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video