Ilustrační snímek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

V příštím týdnu se o slovo přihlásí zima, místy začnou padat první vločky

  • 8
Po středečním zataženém dni bychom se ve čtvrtek měli přeci jen dočkat alespoň trochu slunce. Pátek ale přinese opět hodně mraků a hlavně na severu a severovýchodě území bude pršet. O víkendu by se mělo počasí vylepšit a opět bude aspoň přechodně slunečno.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Zejména na horách ojediněle slabý déšť, zpočátku nad 800 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejvyšší teploty 6 až 10 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C.

V noci na pátek bude zataženo až oblačno, na jihu zpočátku až polojasno. Ojediněle na severu a severovýchodě místy občasný déšť. Nejnižší teploty 6 až 2 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno. Ojediněle v severovýchodní polovině území místy občasný déšť. Postupně ubývání srážek. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C.

V sobotu očekáváme oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle slabý déšť. Postupně místy až polojasno. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C.

V neděli čekáme oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Později večer na severozápadě přeháňky, nad 900 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C.

Začátek týdne přinese společně se studenou frontou ochlazení a srážky, které budou postupně sněhové nejen na horách, ale už od vyšších poloh. „Chladnější ráz počasí by se následně měl udržovat i na počátku druhé poloviny týdne, sněhové vločky nelze poté vyloučit ani v nižších polohách, což ale není v poslední dekádě listopadu nic neobvyklého,“ říká meteorolog Martin Tomáš.

V pondělí předpokládáme zataženo až oblačno, místy přeháňky, nad 900 m, postupně na severu nad 600 m sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpovídá zpočátku polojasno, postupně oblačno až zataženo a místy přeháňky, od vyšších poloh sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, postupně +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video