Vrátí se teplé dny, bude až 20 stupňů. Očekávají se také mlhy a inverze

  • 93
Po chladnějším období nás od úterý na některých místech čeká oteplení. Ve čtvrtek bude až 20 stupňů. Slunnější počasí ale bude jen někde, protože s přibývajícím podzimem nastává čas mlh a nízké inverzní oblačnosti, pod kterou teploty nebudou stoupat tak vysoko.

„Tam, kde zůstane slunečno by se v průběhu týdne mohly teploty přiblížit 20 °C a to zejména ve čtvrtek,“ říká meteorolog Miloš Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí očekávají meteorologové oblačno až zataženo, ojediněle polojasno. Na severu ojediněle přeháňky. K večeru ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

V úterý bude většinou polojasno až oblačno, zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejvyšší teploty 9 až 13 °C, zejména v Čechách ojediněle až 16 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s, ve východní polovině území postupně čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Ve středu se očekává oblačno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru kolem 1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, zejména v Čechách místy až 18 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě zpočátku čerstvý 4 až 8 m/s.

Více na Počasí iDNES.cz

Ve čtvrtek předpokládají meteorologové polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 13 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný jižní až jihozápadní 2 až 5 m/s.

Výhledově od soboty do pondělí očekávají meteorologové oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Postupně částečné ubývání oblačnosti i srážek a místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video