Ilustrační snímek | foto: AP

Léto svatého Václava se nekoná. Týden proprší, teploty nepřekročí 20 stupňů

  • 8
Místo babího léta čeká Česko spíše deštivé počasí. Začátek týdne bude provázen deštěm a přeháňkami, postupně by se však mělo oteplovat. Nejvyšší teploty v tomto týdnu naměříme až v sobotu, píše se v týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

„Místo tlakové výše a slunečného počasí u nás už několikátý den vládne tlaková níže. Ta na naše území během dneška přináší velkou oblačnost a déšť, který bude ve východní polovině území přetrvávat i v úterý,“ uvedla meteoroložka Michaela Valachová z ČHMÚ.

V dalších dnech už podle ní bude srážek méně a mělo by se postupně oteplovat. „Jako nejteplejší a nejslunečnější se zatím z tohoto týdne jeví sobota, kdy by se maxima měla pravděpodobně pohybovat kolem 20 stupňů Celsia,“ dodala. 

Více na Počasí iDNES.cz

V pondělí bude zataženo až oblačno, na severozápadě Čech zpočátku jasno a místy mlhy. K večeru od západu počítejte s ubýváním srážek. Nejvyšší teploty budou mezi 8 až 13 stupni, na jihovýchodě bude až 15 stupňů Celsia. V 1 000 metrech na horách se teploty budou pohybovat kolem 5 stupňů, na východě kolem 8. 

V noci na úterý čekáme oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. V západní polovině Čech budou srážky jen ojedinělé. Nejnižší teploty klesnou k 10 až 6 stupňům, na západě až 4. 

V úterý přes den předpokládáme oblačno až zataženo, v západní polovině Čech bude i během dne polojasno. Ve východní polovině území meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají k 12 až 16 stupňům, při trvalejším dešti se budou pohybovat kolem 10 stupňů Celsia. 

Ve středu bude převážně oblačno. Na západě Čech a východě Moravy se místy objeví přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty budou 10 až 6 stupňů. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 13 až 17 stupňům. 

Ve čtvrtek čekáme převážně polojasno, zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost. Na východě bude oblačno až zataženo a ojediněle se vyskytnout přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 stupňům, na východě k 11 až 7. Nejvyšší denní teploty budou 14 až 18 stupňů Celsia. 

V pátek předpokládáme na obloze polojasno až oblačno, od západu přechodně až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty teploměr ukáže 10 až 6 stupňů. Nejvyšší denní teploty budou 15 až 19 stupňů. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Bude polojasno, místy se vyskytne nízká oblačnost nebo mlhy. Od západu bude přechodně až zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty budou 11 až 6 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 18 až 23 stupňům Celsia. 

Aktuální počasí v Praze sledujte v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video