Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MAFRA

Počátek listopadu bude ještě příjemně teplý, pak se začne ochlazovat

  • 23
Na začátku listopadu bude ještě poměrně teplo, denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 stupni, poté vzrostou až na 12 stupňů. V průběhu měsíce pak dojde k ochlazení. V závěru se denní minima budou pohybovat kolem minus jednoho stupně Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí na začátku prvního listopadového týdne bude typicky dušičkové. Teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 stupni Celsia a postupně vzrostou až na 12 stupňů. Průměrné budou i očekávané srážky, jen v některých místech budou slabě nadprůměrné. Noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 2 stupni Celsia.

Lehce ochlazovat se začne v týdnu 6. - 12. listopadu. Denní teploty poklesnou na 5 až 9 stupňů Celsia a bude se dál ochlazovat, a to i v noci. Během noci se teploty budou pohybovat mezi 3 až -1 stupeň Celsia. I druhý týden v listopadu bude srážkově lehce nadprůměrný, a proto je lepší mít u sebe stále deštník.

Zlom pak přichází v polovině listopadu, kdy by množství srážek mělo být podle odhadů meteorologů spíše slabě podprůměrné.  V týdnu od 13. - 19. listopadu však klesnou denní teploty na 5 až 2 stupně Celsia. V noci mohou teploty klesat až k -4 stupňům Celsia. 

Nejchladnější bude nepříliš překvapivě závěr listopadu. Během týdne 20. - 26. listopadu bude denní maximum 4 stupně Celsia. Naopak denní minimum se očekává pouze kolem -1 stupně Celsia. Závěr měsíce by také měl být srážkově podprůměrný.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video