ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Česko si užije tropický týden, má být přes 35 stupňů. Déšť v nedohlednu

  • 73
Poslední červnový týden přinese do Česka tropické počasí a sucho. Uprostřed týdne může teplota v odpoledních hodinách přesáhnout na některých místech republiky i 35 stupňů. Přeháňky by se mohly objevit až v závěru týdne.

„V neděli skončilo období, kdy se na území ČR vyskytovaly na četných místech přeháňky a bouřky, ojediněle doprovázené přívalovými srážkami. Tento týden už bude naopak ve znamení suchého a v některých dnech i velmi teplého počasí,“ uvedl meteorolog Marjan Sandev z ČHMÚ.

V pondělí bude jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 26 až 30 stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách bude kolem 20 stupňů.

V noci na úterý bude převládat jasná až skoro jasná obloha. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 12 stupňů Celsia.

V úterý meteorologové očekávají přes den jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 28 až 32 stupni Celsia, v severozápadní části Čech stoupnou ojediněle až na 34 stupňů.

Česko čekají další horké letní dny. Konec června přinese ještě větší tropy

Ve středu bude jasno, během dne místy až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 19 až 15 stupňů Celsia. Během dne pak teploty vystoupají na 30 až 34 stupňů, v Čechách bude ojediněle až 36 stupňů.

Ve čtvrtek bude taktéž jasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo i bouřky. V noci budou teploty mezi 20 až 16 stupni Celsia. Během dne pak v maximech vystoupí na 28 až 32 stupňů, na jihovýchodě až na 35 stupňů.

V pátek meteorologové očekávají převážně jasnou obloha. Nejnižší noční teploty budou klesat na 16 až 12 stupňů Celsia. Teploty se přes den budou pohybovat mezi 25 až 29 stupni.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Bude jasno až polojasno, v závěru období při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 17 a 12 stupni Celsia, během dne pak teploty vystoupí na 25 až 30 stupňů, v Čechách může přechodně být až 33 stupňů.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje v Praze:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video