Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

Do konce týdne slunečno, ale někde s mlhami, hlásí meteorologové

  • 1
Dnes bude zpočátku hodně oblačnosti, místy s mlhami, ale během dne se mlhy většinou rozpustí. Až do neděle meteorologové očekávají poměrně příjemné počasí s polojasnou nebo i jasnou oblohou, někde s mlhami. Rána budou již chladná a teplotami pod nulou, odpoledne vystoupí na 4 až 8 °C. Tak zní předpověď počasí na následující dny.

„Od příštího týdne nad naše území začne proudit studený vzduch od severozápadu, hlásí meteorologové. Nejvyšší denní teploty se podle předpovědí budou pohybovat již jen mezi 0 a 5 °C, přes noc od 1 do -4 °C, bude velká oblačnost, která bude přinášet občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, ale v nižších polohách budou srážky smíšené nebo dešťové,“ říká meteorolog Tomáš Mejstřík.

Ve čtvrtek bude podle předpovědi polojasno až oblačno, během dne postupně jasno. Zpočátku místy, během dne jen ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Na severovýchodě zataženo po většinu dne. Nejvyšší teploty 6 až 10 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 6 °C. Slabý proměnlivý, postupně východní vítr do 4 m/s. Na Moravě během dne vítr mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

V noci na pátek očekáváme jasno nebo skoro jasno, k ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, ale při nízké oblačnosti kolem +2 °C. Slabý východní až severovýchodní vítr do 4 m/s.

V pátek přes den bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, při nízké oblačnosti kolem 3 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V sobotu hlásí předpověď jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V neděli očekáváme jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Během odpoledne a večera od severovýchodu až severu přibývání oblačnosti a večer v severovýchodní polovině území místy přeháňky, nad 800 m sněhové. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na severovýchodě území kolem 3 °C. Slabý východní až severovýchodní, během dne postupně severní vítr 2 až 6 m/s.

V pondělí předpokládají podle Mejstříka meteorologové oblačno až zataženo, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m srážky smíšené. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 3 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: „V dalších dnech bude zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky,“ říká meteorolog Tomáš Mejstřík. Postupně srážky jen místy, v polohách pod 600 m smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video