ilustrační snímek | foto: Reuters

Letní teploty ještě nekončí, tento týden bude až 23 stupňů

  • 24
Velmi teplý ráz počasí z posledních dnů bude pokračovat i tento týden. Teploty při nízké oblačnosti překročí dvacítku, ve čtvrtek může být podle meteorologů až 23 stupňů.

Konec minulého týdne se s námi rozloučil teplotními rekordy. Na místech, na kterých se rozpustila oblačnost, dosahovaly teploty až 23 stupňů Celsia. Jinde zůstaly v rozmezí 10 až 14 stupňů. Podobné to bude i v následujících dnech. Při nízké oblačnosti překročí dvacítku, nejtepleji bude na hřebenech hor.

„Zatímco v pondělí se většina nízké oblačnosti rozpustí, v dalších dnech bude přibývat míst, kde zůstane pošmourno celý den. Nejčistší a nejteplejší vzduch zůstane na hřebenech hor,“ uvedla meteoroložka Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí bude jasno až polojasno, na západě a severozápadě většinou oblačno. Místy, odpoledne přechodně jen ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 14 °C, v 1 000 m na horách kolem 16 °C, na Šumavě kolem 21 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

V noci na úterý očekávají meteorologové jasno nebo skoro jasno, v nižších polohách zpočátku místy, postupně na většině území mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty 12 až 8 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 5 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo bezvětří.

V úterý přes den bude zataženo s nízkou oblačností a mlhami, ojediněle mrholení. Na hřebenech hor a zpočátku ojediněle, během dne místy i v nížinách jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší teploty 13 až 17 °C, při malé oblačnosti 17 až 21 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo bezvětří.

Ve středu bude skoro jasno až polojasno, v nižších polohách zpočátku na většině území, postupně místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, při malé oblačnosti 17 až 21 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, v nižších polohách zpočátku na většině území, postupně místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, při zmenšené oblačnosti a slabém větru kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, při malé oblačnosti 18 až 23 °C. Slabý, během dne na východě mírný jižní vítr 2 až 6 m/s.

V pátek předpokládáme převážně zataženo nízkou oblačností, místy mlhy, ojediněle mrholení. Na horách a ojediněle i v nižších polohách jasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při malé oblačnosti kolem 19 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Převážně zataženo s nízkou oblačností, místy mlhy a mrholení. Na horách a ojediněle i v nižších polohách jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, při malé oblačnosti kolem 18 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video