(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Sychravé počasí pokračuje. Středa přinese oteplení na 18 °C, ale i déšť

  • 59
O víkendu na některých místech Česka sněžilo a ani začátkem dalšího týdne nelze očekávat velké oteplení. Teploty se budou držet okolo desítky, vzrostou pak ve středu, kdy může být až 18 stupňů. Počasí s maximy kolem 15 °C a deštěm vydrží do víkendu, kdy může na horách znovu sněžit.

„Nejteplejším dnem týdne bude středa. Od čtvrtka bude na většině území pršet a teploty se začnou snižovat,“ uvedla meteoroložka Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Následující víkend by se tak mohla opakovat situace z toho předchozího. V noci na neděli se vytvořila sněhová pokrývka např. na Lysé hoře (4 cm) a na Šeráku (8 cm nového sněhu). Během neděle sněžilo hlavně v Beskydech, kde na Lysé hoře připadlo dalších 10 cm nového sněhu.

pondělí bude oblačno až zataženo, odpoledne v Čechách místy až polojasno. Ojediněle se během dne objeví přeháňky, nad 800 m mohou být sněhové. Večer srážky ustanou a od západu ubude oblačnosti. Teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C, v 1000 m na horách bude kolem 3 °C.

V noci na úterý předpokládáme polojasno až skoro jasno s teplotami +3 až -1°C. K ránu bude na severozápadě Čech oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky, nad 900 m sněhové.

V úterý přes den bude skoro jasno až polojasno. Během dne od severozápadu přejde v oblačno, na severu a severozápadě se místy objeví přeháňky, nad 900 m mohou být sněhové. Večer srážky ustanou. Teploměr ukáže 9 až 13 stupňů.

Ve středu očekáváme skoro jasno až polojasno, během dne od západu přibude oblačnosti a v Čechách k večeru místy dorazí déšť. V noci budou jen 4 až 0 °C s četnými přízemními mrazíky. Přes den teplota vzroste na 14 až 18 stupňů.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 9 až 5 °C, přes den naměříme 12 až 16 °C.

V pátek očekáváme podobně oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. V noci bude 8 až 4 °C, v průběhu dne opět 12 až 16 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpokládá oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Na horách budou srážky postupně sněhové. Noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 2 °C. Ve dne teploměr ukáže 11 až 15 stupňů, postupně 8 až 12 stupňů.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

10. ledna 2019

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video