Ilustrační snímek | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Nad Českem se ženou bouřky s intenzivním deštěm. Zvedne hladiny řek

  • 167
Meteorologové varují před bouřkami s intenzivními srážkami a nárazy větru. Do noci hrozí od Jindřichohradecka po Orlické hory a Jeseníky, v neděli na Moravě a ve Slezsku. Mohou se rozlít menší řeky.

Bouřlivé počasí k nám přinese zvlněné frontální rozhraní nad střední Evropou. V sobotu a v noci na neděli může místy napršet až 35 milimetrů, v neděli pak až 45 milimetrů srážek. Bouřky budou provázet nárazy větru až 70 km/h.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

V sobotu večer a v noci na neděli bude bouřit na východě Čech, západě Moravy a částečně i v jižních Čechách (Jindřichohradecko, Dačicko).

Ve zbývající části Moravy a ve Slezsku hrozí místy silné bouřky v neděli odpoledne, večer a v první polovině noci na pondělí.

Vlivem srážek bude docházet k výrazným vzestupům hladin potoků a řek odvodňujících Králický Sněžník a Jeseníky s možností dosažení 1. stupně povodňové aktivity, zejména na menších tocích nelze vyloučit ani krátkodobé dosažení vyšších stupňů. 

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video