(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Dan Materna, MAFRA

Poslední zářijový týden se oteplí až nad 20 stupňů, rána doprovodí mlhy

  • 1
Začátek posledního zářijového týdne bude oblačný a deštivý, v jeho průběhu ale mraky ustoupí a teploty se přehoupnou přes 20 stupňů Celsia, uvádějí meteorologové ve své předpovědi. Rána však doprovodí mlhy. O víkendu se pak slabě ochladí a očekávají se přeháňky.

„Od středy bude počasí u nás ovlivňovat svým okrajem mohutná tlaková výše nad severovýchodní Evropou, takže bude převažovat polojasné počasí výjimečně s přeháňkami. Na konci týdne bude tlaková výše slábnout a od západu postoupí do střední Evropy brázda nízkého tlaku vzduchu,“ říká meteorolog Pavel Šimandl z Českého hydrometeorologického ústavu

V pondělí nás čeká zatažená až oblačná obloha, ze které místy zaprší. Nejvyšší teploty budou v rozmezí mezi 13 až 17 stupňů Celsia. Během rána a dopoledne se ojediněle objeví mlhy.

Noc z pondělí na úterý přinese zataženou oblohu, místy doprovázenou slabým deštěm či mrholením. Nejníže teplota klesne na 11 až 7 °C.

Úterý bude ve znamení oblačné oblohy, místy občasného deště a přeháněk. Později odpoledne a večer srážky ustanou a ubude i oblačnosti. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C.

Ve středu meteorologové předpokládají polojasnou oblohu a při zvětšené oblačnosti ojedinělé přeháňky. Přes den bude nejvíce 18 až 22 °C.

Čtvrtek začne mlhami a polojasnou oblohou, která se však postupně zatáhne a místy se objeví i přeháňky. Teploměry ukážou nejvíce 18 až 22 °C.

Páteční obloha bude převážně polojasná, ráno místy zatažená. Kromě ranních mlh se dají očekávat maximální teploty okolo 18 až 22 °C.

Meteorologická předpověď na víkend a pondělí hovoří o oblačné až polojasné obloze. Místy se mohou objevit i přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 až 19 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video