ilustrační snímek | foto: AP

Začátek týdne vydatně proprší, o víkendu se vrátí tropické třicítky

  • 7
Start nového týdne přinese zataženou oblohu s deštěm, který bude místy trvalý a vydatný. Teploty se budou pohybovat lehce nad 20 stupni Celsia. Od středy bude oblačnosti ubývat a v pátek se vrátí i tropické třicítky, které vydrží do konce týdne. Víkendové teploty vyšplhají až na 32 stupňů Celsia.

V pondělí bude spíše zataženo, na většině území se bude vyskytovat déšť, místy vydatný, zejména na jihu a východě Čech a na západě Moravy. Ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C, při trvalejším dešti kolem 17 °C, v 1 000 m na horách kolem 15 °C. 

V noci na úterý bude také převažovat zataženo s deštěm, místy trvalým a vydatným s úhrny kolem 50 milimetrů. Nejnižší teploty 16 až 12 °C. 

Více na Počasí iDNES.cz

V úterý přes den bude zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Odpoledne a večer na východě země ojediněle místy bouřky. V Čechách od severozápadu slábnutí srážek a později místy polojasno. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C, při trvalejším dešti kolem 16 °C. 

„Podle posledních výstupů numerických předpovědních modelů by mělo do středeční půlnoci spadnout nejvíc srážek na jihu a východě Čech a na západě Moravy. Nejčastěji bychom měli naměřit 50 až 70 milimetrů za 48 hodin, v uvedených oblastech ojediněle až 90 milimetrů za 48 hodin,“ uvedl meteorolog  Českého hydrometeorologického ústavu Pavel Borovička.

Ve středu můžeme očekávat polojasno až jasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno až zataženo a ojediněle přeháňky. V Čechách se ráno ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, v Čechách až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. 

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, v Čechách místy až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C.

V pátek bude také jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, v Čechách místy až 32 °C. 

Vyhlídka počasí od soboty do příštího pondělí předpokládá stále jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

Aktuální počasí v Praze sledujte v přímém přenosu na iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video