ilustrační snímek | foto: AP

O víkendu můžeme čekat slunce, po neděli přijde oblačnost, hlásí předpověď

  • 6
Před víkendem se začne lehce oteplovat, o víkendu bude dokonce slunečno. Denní teploty se budou nadále zvyšovat, a to i přesto, že postupně bude opět mraků na obloze přibývat a místy se objeví i déšť. Ve druhé polovině příštího týdne se obloha zatáhne nízkou oblačností ojediněle i s mlhami. Vychází to z dat Českého hydrometeorologického ústavu.

„Ještě včera ležel na hřebenech některých našich hor sníh, několik centimetrů bylo v Krkonoších nad 1200 m, v Jeseníkách a Beskydech to bylo i kolem 1 000 m. Dnešní teplá fronta, na které může v těchto výškách ještě sněžit, k nám ale už přinese teplejší vzduch,“ ohlašuje vyšší teploty meteorolog Martin Tomáš. 

Z pátku na sobotu nás sice ovlivní studená fronta, ale nečekáme za ní výraznější ochlazení a denní teploty už zůstanou nad 10 °C. O víkendu už předpokládáme slunečnější počasí, které bude pokračovat i na začátku příštího týdne. Zároveň se vrátí i ranní mrazíky.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, od západu na většině území občasný déšť, zpočátku v polohách nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno, ojediněle mlhy a srážky až odpoledne a večer. Večer v Čechách od západu ubývání srážek. Nejvyšší teploty 7 až 11 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C.

V noci na pátek bude oblačno až zataženo, během noci zejména v Čechách místy přechodně polojasno a ojediněle mlhy. Ojediněle na severu a východě zpočátku místy déšť nebo mrholení. Nejnižší teploty 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti až 1 °C.

V pátek přes den bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno a ráno ojediněle mlhy. Na severu a východě ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Večer od severozápadu místy přeháňky. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až 16 °C.

V sobotu čekáme polojasno až oblačno a zpočátku místy přeháňky. Ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem 1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. 

Více na Počasí iDNES.cz

V neděli očekáváme většinou polojasno, zpočátku místy mlhy nebo nízká oblačnost.Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při zvětšené oblačnosti kolem +4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. 

V pondělí předpokládáme polojasno až skoro jasno a místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při zvětšené oblačnosti kolem +4 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpokládá oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C, postupně 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C.

Aktuální počasí v Praze sledujte v přímém přenosu na iDNES.tv:

10. ledna 2019

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video