ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Tropické léto hned tak nepřijde, teploty se budou držet lehce nad dvacítkou

  • 121
Po tropické sobotě, kdy teploty vystoupily až na 34 stupňů Celsia, přišlo v neděli ochlazení. Nižší teploty můžeme očekávat i v následujícím týdnu. Tepleji bude jen ve čtvrtek a v pátek, uvedli meteorologové v týdenním výhledu. V těchto dnech by teploty měly dosáhnout až 26 stupňů. Déšť by měl přijít v sobotu.

„Chladný vzduch k nám bude proudit na začátku tohoto týdne, postupně se začne oteplovat, ale žádný výraznější celoplošný déšť neočekáváme. Až v sobotu by mělo pršet na většině území, ale zase se na víkend ochladí,“ uvedla meteoroložka Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického úřadu.

V pondělí bude jasno až polojasno, postupně až oblačno. Na severu se ojediněle objeví přeháňky. Nejvyšší teploty 18 až 22 stupňů Celsia. Na jihu Moravy až 24 stupňů, v tisíci metrech na horách kolem třinácti.

V noci na úterý bude oblačno až polojasno, na severu ojediněle přeháňky. Nejnižší teploty 11 až 7 stupňů Celsia.

V úterý přes den předpokládáme oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Večer místy až skoro jasno. Nejvyšší teploty 18 až 22 stupňů.

Ve středu bude polojasno až oblačno, na severovýchodě a východě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 stupňů.

Ve čtvrtek čekejme polojasno, během dne až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 stupňů. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 stupňů.

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Během dne od západu až zataženo a v Čechách místy déšť. Nejnižší noční teploty 12 až 8 stupňů. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 stupňů Celsia.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Oblačno až zataženo, v sobotu na většině území, v dalších dnech místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 stupňů. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 stupňů Celsia.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue