ilustrační snímek | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Víkend bude slunečný, teploty se vyšplhají i přes dvacet stupňů Celsia

  • 7
Po chladném a deštivém začátku týdne se o víkendu oteplí. Ve čtvrtek ještě bude místy pršet, v pátek však srážky ustanou a sobota již bude slunečná. Nejvyšší teploty dosáhnou až k 23 stupňům Celsia. Babí léto bude pokračovat i v příštím týdnu, jen dočasně ho v úterý či ve středu přeruší studená fronta.

„Dnes bude proměnlivá oblačnost a místy se vyskytnou přeháňky, na horách četnější, ojediněle i bouřka. Od pátku již bude beze srážek a teploty budou stoupat,“ uvedl meteorolog Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, na horách četnější, ojediněle i bouřka. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C, v 1 000 m na horách kolem 6 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor kolem 20 m/s bude k večeru slábnout.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

V noci na pátek bude polojasno až skoro jasno, zpočátku místy až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší teploty 8 až 4 °C. Mírný západní, postupně jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V pátek přes den očekávají meteorologové polojasno až oblačno, na severu přechodně až zataženo. Nejvyšší teploty 14 až 18 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na severu na hřebenech hor místy nárazy kolem 20 m/s.

V sobotu bude jasno nebo skoro jasno. Ráno a dopoledne ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

V neděli bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne na Moravě místy, jinde ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 17 °C. Slabý, během dne přechodně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V pondělí očekávají meteorologové jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 16 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Jasno až polojasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy. Uprostřed období přechodně oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, v závěru období místy až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, při velké oblačnosti 13 až 17 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video