Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech přijal zástupce Pirátů. (2. listopadu...

Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech přijal zástupce Pirátů. (2. listopadu 2017) | foto: František Vlček, MAFRA

Piráti hledají lidi do správní rady VZP. Zájemci musí znát jejich program

  • 84
Piráti na svých webových stránkách vypsali veřejné výběrové řízení pro nominanty do dozorčí a správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny. Přihlásit se může kdokoliv, musí ale prokázat odbornost v oblasti zdravotnictví a názorově se shodovat s programem strany.

„Vyhlásili jsme to, abychom vybrali ty nejlepší odborníky. Takže je to přístupné i pro nestranické experty,“ potvrdil Právu šéf pirátského klubu Jakub Michálek.

Strana po uchazečích požaduje odbornost v oblasti zdravotnictví a ekonomiky, názorovou shodu s programem Pirátů, pravidelnou a proaktivní komunikaci s poslaneckým klubem a dále také bezúhonnost a a vysokou osobní integritu.

Přihlášky budou Piráti přijímat do začátku prosince s tím, že by noví členové rad VZP mohli nastoupit zhruba v únoru 2018. Musí je ovšem schválit také Poslanecká sněmovna.

„Piráti si dlouhodobě zakládají na průhledném hospodaření s veřejně kontrolovatelným účtem, vykazují schůzky s politiky a lobbisty a v současnosti také pořádají otevřená veřejná výběrová řízení. U Pirátů rozhodují schopnosti, nikoliv konexe,“ uvedl šéf Pirátů Ivan Bartoš na webu strany.

Vedle nominantů do dozorčích rad hledají Piráti v otevřeném výběrovém řízení také personalistu pro oblast placených pozic nebo stáží, asistenty pro poslance a další lidi pro psaní propagačních článků o straně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video